Cum să curățați rapid brioșul de vită

Carcasele de carne de vită pentru un bucătar sunt castraveți de carne, piept, partea din spate, coada, etc. Și ficatul, rinichii, stomacul și inima se încadrează în categoria subproduselor. Cu experiență și din tribut, puteți crea o capodoperă culinară, așa cum multe gospodine nu-și dau seama.

Ce este rahatul

Este necesar să apelați o parte din peretele frontal al primei garnituri a animalului. În unele țări, acest produs secundar este o delicatesă. Carnea poate fi obținută în cantități mari, iar viscerele din animal sunt mult mai mici.

Mâncărurile tipice sunt evaluate în rândul persoanelor implicate activ în sport. Subprodusul conține proteine, cu un conținut redus de calorii, și un complex vitamino-mineral, necesar pentru organism. Pentru cei obișnuiți să conducă un stil de viață dinamic, brioșul devine un dar pentru a suplimenta dieta obișnuită.

Măcelarii oferă cumpărătorului carnea de vită în formă prelucrată, adică păstrată la temperaturi ridicate. Nu trebuie să vă petreceți timpul cu privire la curățarea casei, puteți începe imediat de gătit. Dar cunoscătorii reali de carne de vită sunt interesați doar de versiunea originală a rumenului, pentru a conduce independent toate activitățile pregătitoare înainte de a crea o mâncare satisfăcătoare și sănătoasă.

Ce să căutați atunci când cumpărați

Pentru a cumpăra ciorbă de vită de calitate superioară la un preț accesibil, trebuie să vizitați măcelăria. Cumpărarea în magazin elimină necesitatea de a curăța produsul acasă, iar atunci când cumpărați pe piață, trebuie să inspectați bunurile. Este important ca cerințele să îndeplinească toate criteriile de calitate.

culoareMirosulstructurăPrezența diferitelor entități
Într-un produs proaspăt, ar trebui să prevaleze o culoare caracteristică gri deschis.Mirosul de cicatrice de înaltă calitate nu trebuie să difere de mirosul de carne proaspătă. Orice străin și umbră neplăcută spune că bârfa este "învechită". Nu merită să cumpere.Structura suprafeței ar trebui să fie strălucitoare și acoperită cu o grămadă mică de piele. În unele cazuri, nu există nici o acoperire de acest tip, dar merită luată în considerare pentru cumpărare. Principalul lucru este că cicatricea a strălucit și a avut un model în formă de diamant.Prezența oricărei formări pe suprafața cicatricilor, a mucoaselor sau a spațiilor puturoase, vorbește despre corupție.
IMPORTANT! cumpărarea de brioșă, este mai bine să dai preferință unui animal tânăr. Din carnea de vită cu vârsta se va miroși mult. Mănâncă-l, desigur, puteți. Dar, înainte de gătire, produsul secundar va trebui prelucrat în continuare pentru a îmbunătăți gustul.

Acest eveniment se realizează prin înmuierea în compoziția laptelui sau în apă prin adăugarea de acid alimentar. Dar chiar și după această procedură nu este întotdeauna posibil să se obțină efectul dorit.

Gustul și aroma băuturii finite vor depinde de calitatea ei. Chiar și ținând seama de toate regulile de curățare a acestei părți a carcasei și de gătitul său lung, nu vă așteptați excesiv să primiți o capodoperă culinară.

SFAT! Persoanele neexperimentate când aleg să meargă la un magazin specializat de măcelărie. Este ușor pentru o persoană necunoscută să facă o greșeală pe piață.

La rumen - fiert, prăjit sau toc, aplicați o serie de cerințe:

 • Deșeurile de pe piață trebuie pre-prelucrate.
 • Pentru a face mâncarea gustoasă, trebuie să gătiți mai mult de 5 ore.
 • Este important să urmați pașii din procesul de gătire.

În faza de pregătire a curățării și prelucrării durează și mult timp, dar orele și efortul petrecut pe ea se vor justifica cu siguranță, deoarece rezultatul va fi o delicatesă delicioasă și sănătoasă de casă.

Stadiul pregătitor și planul de curățare pas cu pas

Curățarea cărnii de vită este un proces laborios, așa că gazda trebuie să se pregătească pentru asta. Mai întâi trebuie să vă asigurați că aveți ingredientele potrivite:

 • Carne de vită.
 • Apă rece și apă clocotită.
 • Tăvi mari sau bazin.
 • Oțet de masă și bicarbonat de sodiu.
 • Potasiu permanganat.
 • Sare grosieră.
 • Var de var.
 • Amoniacul.
Recomandat! Realizați curățarea într-o zonă bine ventilată sau chiar în condiții de aer liber, deoarece procesul este inevitabil însoțit nu de cea mai plăcută "aromă".

Pregătiți tot ce aveți nevoie, puteți începe curățarea, acționând după următorul plan.

 1. Îndepărtăm buza din conținutul stomacului, clătindu-ne cu apă curentă. Tăiați în bucăți, astfel încât prelucrarea să fie convenabilă.
 2. Se toarnă bucățile cu apă fierbinte. Acest lucru va facilita îndepărtarea pielii. Îndepărtați murdăria cu un cuțit ascuțit.
 3. Îndepărtați stratul de grăsime - acestea nu sunt potrivite pentru alimente.
 4. La sfârșitul primei etape, clătiți din nou cu apă rece. Se prepară o soluție de apă și sare în proporție de 1 litru pentru 45 g.
 5. Îndepărtați cicatricea în soluție de sare timp de 3 ore. Repetăm ​​procedura de 3-4 ori, schimbând apa înnorată și clătiți masa în apă rece. Dacă gustul soluției este neplăcut, puteți adăuga o oțet mic de masă.
 6. Cicatricea preparată poate fi fiartă în apă sărată.
 7. După 20 de minute după fierbere, scurgeți apa, spălați produsul secundar și puneți apă sărată în fierbere timp de 20 de minute.
 8. Tratamentul se repetă de trei ori până când mirosul neplăcut este complet eliminat.
 9. Se prepară soluția cu adăugarea de permanganat de potasiu, ușor de culoare roz. Am scufundat produsul în el timp de 3 ore.
 10. Se spală după soluția de permanganat de potasiu, laminată în sare granulată. Dați vărsată o jumătate de oră.
 11. În timp ce înmuiați cu sare, pregătim o soluție de amoniac acetic. În 1 litru de apă se adaugă 5 ml de amoniac și oțet. Se înmoaie în această soluție timp de 3 ore și apoi se clătește cu apă rece.
 12. În cele din urmă, gătiți timp de 3 ore.

Asta e tot! Delicacy este gata să mănânce!

Cu privire la proprietățile benefice ale rasei

Practic, întreaga cicatrice este compusă din fibre musculare, prin urmare este bogată în conținut de proteine ​​de înaltă calitate. De asemenea, conține:

 • Vitaminele B1, în2, în12 și PP;
 • Minerale: iod, zinc, cupru, seleniu, calciu, fier, magneziu, sulf, potasiu, fosfor.

Valoarea energetică scăzută permite luarea în considerare a produsului alimentar. În 100 g din porțiunea fină, 97 kcal.

Ar trebui să fie inclus în dieta de utilizare a cicatricilor care încearcă să adere la regulile de alimentație sănătoasă. Nu conține carbohidrați și o cantitate mică de grăsimi. Singura contraindicație utilizată este intoleranța individuală.

Prelucrarea și curățarea cărnii de vită nu este o treabă ușoară. Este important să fii răbdător, dar nu sunt necesare abilități culinare speciale. Petreceți câteva ore pentru a vă bucura de delicatețe și a trata membrii familiei sau prietenii.

Există numeroase opțiuni pentru servirea călătoriilor de carne de vită la masă - ca primul curs fierbinte, feluri de mâncare pentru al doilea, prin completarea legumelor sau prin adăugarea unui fel de mâncare. Puteți oferi o cicatrice ca o gustare pentru un aperitiv, cel mai important, pentru a arăta imaginația.

Lasă Un Comentariu