Cum să curățați încălzitorul de apă de la scară și scară

Apa din conductele de apă este de calitate slabă. În contact cu ea, aparatele electrocasnice suferă, în primul rând, încălzitoarele de apă. Pe zece, pentru perioada de funcționare, se formează spumă, ceea ce duce la perturbarea muncii. Necazul de a curăța echipamentul poate duce la deteriorări. Este posibil să eliminați scara în mai multe moduri.

Etapa pregătitoare

Este necesar să se efectueze instruirea:

 1. Deconectați încălzitorul de apă de la sursa de alimentare.
 2. Deconectați-vă de sistemul de apă prin oprirea robinetului de apă rece.
 3. Se toarnă toată apa din boiler (un furtun este conectat la fitingul de scurgere, prin care lichidul este golit din rezervor).
 4. Scoateți vasul de colectare prin deșurubarea șuruburilor de fixare.
 5. Scoateți placa de control deconectând firele electrice.
 6. Scoateți PETN din rezervor.

În funcție de modelul încălzitorului de apă, ordinea dezasamblării poate fi schimbată.

SFAT! Pentru a asambla rapid dispozitivul, realizați fotografii ale fiecărui pas de dezasamblare.

Metoda de curățare mecanică

Atunci când se utilizează apă tare, elementul de încălzire și suprafața interioară a rezervorului sunt acoperite cu un strat de calcar, care trebuie îndepărtat periodic.

Continuați să scoateți scala trebuie să fie imediat după deconectare, în timp ce placa este umedă. Puteți utiliza o spatulă din lemn, un cuțit sau o perie metalică. Când mizeria principală este îndepărtată, reziduul poate fi curățat cu șmirghel. Calitatea curățării depinde de durabilitatea cazanului.

Ștergeți suprafața interioară a rezervorului cu o cârpă umedă. Nu utilizați materiale abrazive, ele pot deteriora stratul de acoperire.

DE EXPERIENȚĂ! Unii nu îndepărtează stratul de sare de var din pereții rezervorului, crezând în mod eronat că, din cauza scării metalice, este protejat de coroziune și servește ca izolație termică pentru apa caldă din rezervor.

La sfârșitul curățării, este necesar să asamblați boilerul și să-l conectați la rețeaua electrică și sanitară. Siguranța principală este cablajul uscat. Aveți grijă înainte de a porni aparatul.

ATENȚIE! Înainte de a utiliza cazanul, verificați etanșeitatea rezervorului. Pentru a face acest lucru, turnați puțină apă, lăsată pentru o zi de control. Dacă nu există scurgeri, puteți utiliza încălzitorul de apă.

Remedii populare pentru curățarea încălzitorului și a rezervorului

Scara cu Teng și pereții interiori ai rezervorului pot fi îndepărtați cu ajutorul unor remedii folclorice. Următoarele rețete sunt populare:

 • Acid acetic (8%) - 5 linguri sunt diluate în 1 l de apă. l. Acid.
 • Esența acetică - 2 ore se dizolvă în 1 litru de apă. l. esențe.
 • Acid citric - în 1 litru de apă se diluează 50 g de acid.

Unul din fonduri trebuie să fie turnat în rezervor și lăsat peste noapte. După 24 de ore, conținutul poate fi golit și pereții spălați cu apă caldă.

Dacă dispozitivul este conectat la rețea, se poate utiliza o altă metodă de curățare. În a treia parte a apei din rezervor, se toarnă soluția de curățare, se încălzește la 90-95 ° C și se lasă timp de 5-7 ore. După o perioadă scurtă de timp, scurgeți soluția și clătiți bine rezervorul.

Reglarea cazanului cu produse chimice de uz casnic specializate

Este posibilă curățarea încălzitorului și a pereților încălzitorului cu ajutorul unor mijloace speciale. Soluția de lucru este preparată într-un recipient emailament în care se poate monta elementul de încălzire. Curățarea eficientă a elementului de încălzire este asigurată prin respectarea strictă a instrucțiunilor. Nu depășiți concentrația, va afecta negativ starea echipamentului.

Este necesar să se evite pătrunderea agenților chimici pe guma de etanșare, poate duce la deteriorarea elasticității și la formarea de scurgeri. În timpul curățării, este necesar să se controleze starea cu care va fi vizibilă atunci când elementul de încălzire poate fi scos din soluție. Înainte de instalare, clătiți cu apă și ștergeți.

Eficace înseamnă recunoscut "Melon ZHS17." Îndepărtează depozitele vechi de sare și de calcar. Sigur pentru toate părțile cazanului.

Când boilerul este conectat la sursa de alimentare cu apă, puteți să îl curățați fără a dezasambla și a scoate încălzitorul de apă. Rezervorul pe ⅓ este umplut cu apă și apoi prin furtunul conectat la fitingul de scurgere, se toarnă soluția destinată îndepărtării depozitului.

Apoi furtunul se ridică la 2-5 ore deasupra nivelului rezervorului. După o perioadă de timp, soluția este drenată și recipientul este spălat bine cu apă.

Reguli de îngrijire pentru încălzitorul de apă

Pentru a prelungi durata de funcționare a cazanului, respectați regulile de îngrijire.

 • În prezența apei cu duritate crescută, efectuați lucrări de curățare la fiecare 6-9 luni. În caz contrar, o procedură de 2-2,5 ani este suficientă.
 • Înțelegeți cât de greu poate fi apa pe o patină albă.
 • Dacă încălzitorul de apă este setat la mai mult de 60 ° C, atunci acesta trebuie curățat mai des.
 • Un miros neplăcut apare în apă cu un conținut ridicat de sulfați. Intră în contact cu anodul de magneziu, se dizolvă hidrogen sulfurat. Pentru a preveni această situație, scoateți tija de magneziu.
 • Apa stagnantă poate deveni un teren de reproducere pentru bacterii și o sursă de miros neplăcut. Aduceți apă la fierbere pentru a corecta problema.
RECOMANDAT! Dacă metodele nu au dat un rezultat pozitiv, luați apa la SES pentru analiză. După verificare, va fi posibil să se stabilească cauzele mirosului neplăcut și să se ia măsuri pentru eliminarea acestuia.

Sfaturi utile

 • Este necesar să se privească în rezervor de sus pentru a determina starea schimbătorului de ioni, care este un anod de magneziu. Protejează recipientul împotriva coroziunii. Oxigenul, care este conținut în apa de la robinet, distruge metalul, interacționează activ cu magneziul, făcând tijă inutilizabilă. Pentru ao înlocui acasă după o defecțiune, trebuie să deșurubați piesa deteriorată și să instalați una nouă.
 • Ameliorarea apei va contribui la creșterea duratei de funcționare a cazanului electric. Acest lucru va fi asigurat de convertoarele electromagnetice și magnetice de tip "AquashCHIT". Undele electromagnetice modifică compoziția sare a apei și acest lucru împiedică depunerea plăcii pe pereții rezervorului.
 • Un filtru de apă grosieră și fină îndepărtează impuritățile și clorul puțin solubil din apă, extindând astfel durata de viață a aparatelor de uz casnic.
 • Pentru auto-curățarea cazanului de la contaminare, trebuie să folosiți echipament personal de protecție - ochelari și mănuși.
 • Nu cumpărați modele cu Teng din metal negru și galvanizat. Se încălzește lent și se ruinează puternic, ca urmare, partea devine inutilizabilă și necesită înlocuire.
 • Pentru a dezinfecta apa, este necesar sa treaca 100 de litri de lichid prin aceasta o data la 2 luni. Încălzirea până la temperatura maximă ajută la dezinfectarea apei.

Curățarea încălzitorului și a suprafeței interioare a rezervorului încălzitorului este o măsură necesară care va prelungi durata de viață. Lucrarea poate fi realizată independent, cu ajutorul mijloacelor populare sau chimice. Uneori este mai bine să te întorci la serviciile profesioniștilor care vor efectua toate manipulările pentru a elimina scara rapid și eficient.

Lasă Un Comentariu