Cum să curățați sterletul înainte de gătit

Sterlet este un reprezentant elit al familiei de sturioni. Vasele făcute din acesta sunt o delicatesă. Gătitul și gătitul de acest tip au o serie de diferențe, deoarece peștele are o structură diferită. Nu este complet acoperită cu cântare, lipsa coloanei vertebrale - este înlocuită cu cartilaje și vene. Acestea sunt eliminate în timpul prelucrării. Dar mai intai lucrurile intai.

Elicopterul și pielea

Clătiți peștele sub apă curgătoare. Apoi, cu ajutorul unui cuțit, tăiați bug-urile împreună cu pielea, zonele cornificate ale corpului fără cântare, acoperite cu mucus. Ele sunt situate de-a lungul spatelui pe lateral. Apoi, pe abdomen, faceți o tăietură de la cap la coadă și scoateți interiorul. După aceea spălați carcasa și ștergeți cu un prosop de hârtie. Apoi, din partea laterală a capului, faceți două tăieturi prin care să scoateți sisigul (cartilajul). Clătiți pielea cu apă clocotită și scoateți cu un cuțit. Scoateți branhiile. După toate manipulările, clătiți sterletul tratat în apă rece.

subțiere

Pentru a obține fileul, trebuie să curățați mucusul, cântarele, pielea, interiorul și creasta. Apoi, trebuie doar să tăiați carcasa în lungime în jumătate și să utilizați o rețetă.

Caracteristici de tăiat tulpini congelate

Este mai ușor să curățați sterletul înghețat decât cel proaspăt (balanțele rămân în urmă mai bine, iar entrailele sunt scoase mai ușor). În primul rând, cântarele sunt îndepărtate, pielea, apoi interiorul. O caracteristică specială este îndepărtarea cartilajului (sau creasta). Ca să nu se rupă, va trebui să așteptați până când carcasa este dezghețată. Apoi, trageți miezul prin incizii din partea capului și coada.

Cum să eliminați și să utilizați vizigu

Așa cum sa spus, coloana vertebrală este absentă, iar în locul ei este o cartilaj, numit visig. După eliminare, nu merită aruncarea. Poate fi folosit în gătit.

Se pare că omul nu mănâncă toată creasta pentru mâncare, ci doar coaja sa exterioară. "Miezul" este aruncat. Unii bucătari o astfel de "frânghie" uscate, în timp ce alții o fac o umplere pentru plăcinte, și multe altele.

Pregătire pentru gătit

fumat

Pentru a fuma sterletul la domiciliu, trebuie să înghițiți carcasa, să aranjați aripioarele, să scoateți branhiile. Se spală bine, se frământă cu sare și piper, se lasă la frigider o zi.

După o zi, clătiți cu apă sărată. Uscați sau ștergeți cu un prosop de hârtie. Înainte de gătire, ungeți cu ulei vegetal. Pentru fumat, este mai bine să folosiți chips-uri disponibile pe piață de la un măr sau de pară. Gatiti pana la maro auriu.

ureche

Prepararea supa de sturioni este simpla si placuta. În apă fiartă aruncați cartofi, ceapă tocată, morcovi. Apoi puneți bucățile de pește și verdele, lăsați-l să fiarbă încă 15 minute. Puteți adăuga frunze de dafin și piper. După terminarea gătirii, sare.

prăji-up

Pentru a găti într-o tigaie, veți avea nevoie de următoarele produse.

ingrediente:
  • 2-3 carcase de sterlet purificat.
  • Smântână 0,5 cani.
  • Oregano, ardei gras, frunze de dafin, sare dupa gust.
  • Uleiul vegetal.

Metoda de preparare:

Carne fără creastă, capete și piei, și anume fileuri, tăiate în bucăți mici de dimensiunea de 5 cm. Se îndoaie într-un castron, se toarnă smântână, se adaugă condimente și mirodenii, se amestecă. Lăsați timp de 1 oră. Se prăjește până se gătește în ulei, la foc mic. Când serviți servi, decorați vasul cu verdețuri.

Shish kebab

Luați trei carcase de sturioni. Tăiați în bucăți și puneți-le într-un vas adecvat. Tăiați ceapa în inele, adăugați condimente pentru pește 1 pachet. Se condimentează cu maioneză și se amestecă. Lăsați într-un loc răcoros timp de aproximativ 4-5 ore. După aceea, bucățile de murături sunt așezate pe o grătare și prăjite pe un foc sau pe un brazier.

decapare

Pentru a obține sterletul ușor sărat, carcasa curățată este spălată, sărată, piper și pusă în frigider într-un vas de sticlă timp de o zi. După aceea, peștele este spălat, tăiat în bucăți, udat cu ulei și decorat cu verdețuri și ceapă.

coacere

Pentru fileul de prăjire folosit sterlet. Taie-l în bucăți. Așezați-o pe o foaie de coacere sau o foaie de coacere la o distanță scurtă una de cealaltă. Sare și piper pe partea de sus (un pic). Tăiați piperul roșu proaspăt în foi subțiri, lungi și puneți-le pe fiecare bucată de pește. Înapoiați cu o cantitate mică de maioneză și presărați cu brânză rasă. La o temperatură medie, preparați vasul timp de aproximativ 20 de minute.

Cum de a alege un sterlet? Sfaturi utile

Când cumpărați, trebuie să examinați cu atenție peștele - ar trebui să fie ferm la atingere, să aibă un miros proaspăt, ochii trebuie să fie transparenți, iar branhiile - roșu închis.

Dish, în cazul în care sturion este folosit, poate fi gustat nu numai în restaurant. Folosind sfaturile listate, gatiti-va singur. Fiecare rețetă este interesantă în felul său. Cel mai important lucru în gătit este să vă puneți sufletul și o stare bună. Bon apetit!

Lasă Un Comentariu