Cum să curățați spuma cu mâinile și hainele

Toți sunt familiarizați cu accesoriul de construcție ca spumă de montaj. Fragmentele de etanșare din spumă poliuretanică pot fi văzute după instalarea ferestrelor și ușilor. Această substanță de origine artificială este concepută pentru a umple golul, pentru a produce izolația sau impermeabilizarea camerei.

Măsuri de precauție: ceea ce nu trebuie uitat

Conversația nu se referă numai la lucrul rasfatat sau la contaminarea pielii care este curățată. Faptul este că spuma de montaj este o substanță agresivă din punct de vedere chimic. Iar instrucțiunile de siguranță sunt concepute pentru a vă proteja sănătatea.

 • Când se lucrează cu spumă, este necesar să se protejeze organele respiratorii împotriva vaporilor toxici, deci folosiți un aparat respirator sau o mască.
 • Protecția ochilor necesită ochelari speciali. În cazul contactului cu ochii, clătiți-le imediat cu apă curentă.
 • Pentru a evita iritarea pe pielea mâinilor - utilizați mănuși.
 • Cilindrul conține un amestec de gaze, astfel încât să nu poată fi depozitat în apropierea aparatelor electrice, să se lase în lumina directă a soarelui sau să fumeze în apropiere.
NU UITA! Ansamblul poate avea numai un efect negativ asupra sănătății umane într-o stare lichidă. După 25 de minute, puteți atinge masa cu mâinile, fără teamă pentru propria sănătate.

Curățarea spumei din mâini și piele

Atunci când efectuați lucrările de reparație cu mâinile, acestea sunt primele lovite. Și chiar dacă ați protejat suprafața pielii de efectele dăunătoare, nu există nicio garanție că o picătură mică de compoziție chimică nu va deteriora pielea. Prin urmare, trebuie să fiți gata să îndepărtați spuma din mâini. Puteți efectua procedura în mai multe moduri:

 • Alcoolul medicinal este cea mai bună metodă.
 • Oțetul de masă va ajuta la poluarea cu lumină.
 • Acetona sa dovedit a fi împotriva urmei de spumă.
 • Benzina îndepărtează bine materialul de etanșare.

Modificări improvizate pentru a ajuta

Metodele enumerate mai sus pot provoca reacții la nivelul pielii mâinilor datorită intoleranței individuale. Și în acest caz este mai bine să folosești metode populare.

 • Metodă cu efect terapeutic - băi de sare. Pentru a face acest lucru, o lingură de sare este dizolvată în apă caldă și se pune în soluție timp de câteva minute.
 • Urmele de spumă pot fi spălate cu săpun și cu un burete dur sau cu piatră ponce.
 • Răciți pielea cu ulei vegetal cald cu detergent. Clătiți amestecul spumat cu apă caldă.

Curățarea este mai bine pentru a finaliza o cremă de grăsime. După aceasta, puteți începe din nou lucrările de reparații.

Haina îmbrăcată este ireversibilă

Nu vă faceți griji dacă vorbim de îmbrăcăminte specializată, ceea ce nu este păcat. Este suficient să tăiați spuma congelată de pe suprafața materialului și să frecați stratul de bază cu un solvent. Cel mai adesea, acest instrument lasă un loc luminos.

Ce trebuie să faceți dacă ieșirea a fost deteriorată?

 1. În acest caz, rămâne să sperăm pentru calitatea materialului, modelului sau culorii, care va rezista la efectele dure ale removerului de kerosen, benzină, acetonă sau unghii.
 2. Așteptați ca materialul de etanșare să se usuce pe țesătură și să-l tăiați cu un cuțit sau o spatulă. Produsele tricotate sunt ușor curățate, fără a lăsa reziduuri. Pentru a fi sigur, puteți îngheța elementul rămas. Puneți într-o pungă și trimiteți-o în congelator timp de o jumătate de oră. Apoi, eliminați contaminarea manual.

Dacă aceste metode nu ajută, decorați pata.

Secretul constructorilor experimentați

Maeștrii profesioniști care se confruntă cu situații similare la locul de muncă nu vor pierde timp și efort pentru a elimina petele de etanșare. Au un secret.

 • Atunci când cumpără cilindri de spumă, cumpără un instrument pentru curățarea pistolului de asamblare. Ea elimină poluarea, este în general disponibilă și ieftină.
 • Există un secret, care nu este cunoscut de toată lumea. Dimeoxidul sau dimetilsulfoxidul pot elimina murdaria de pe suprafata hainei. Ar trebui să fie aplicat pe țesătură cu un tampon de bumbac și să plece timp de o jumătate de oră. Spuma spongioasă este curățată cu o spatulă și elementul este șters, ca de obicei.

Se pare că hainele pot fi aduse în forma corectă și mâinile pot fi salvate de la iritare.

În concluzie, înapoi la punctul de respectare a măsurilor de precauție. În plus față de măsurile de siguranță care trebuie respectate atunci când se lucrează cu spumă, trebuie să țineți cont și de protecția în timpul îndepărtării de pe diverse suprafețe.

Folosind substanțe chimice și solvenți, periclitezi sistemul respirator, suprafața pielii mâinilor și a ochilor. Prin urmare, efectuați procedura într-o încăpere ventilată, protejați-vă mâinile cu mănuși de cauciuc și rămâneți departe de flacăra deschisă. Încercați să nu lăsați materialul de etanșare la suprafață, economisind astfel timpul, sănătatea și forța. Și, cel mai important, finalizați cu succes repararea.

Lasă Un Comentariu