Cum să scapi de buruieni în cabana de vară și în alte locuri

Fiecare turiști avid văd în ultimele zile de iarnă și așteaptă sosirea primăverii și a căldurii cu agitație. Dar bucuria viitoarelor lucrări de grădinărit este umbrită de amintirile legate de controlul buruienilor nesfârșite. Cum să devii un câștigător în această luptă inegală?

Metode eficiente de combatere a buruienilor

Adesea, pentru distrugerea buruienilor, grădinarii aleg metode populare sigure. Nu există recomandări unificate, fiecare alege o opțiune acceptabilă.

sifon

Excelentă ajută la rezolvarea problemei la cofetăria lor de vară. Este suficient să se pregătească o soluție groasă și să se prelucreze cu grijă plantele. Efectul nu vă va face să așteptați mult - buruienile vor slăbi treptat și vor muri.

Soluție de săpun

Una dintre opțiuni ar fi pregătirea unei soluții bazate pe săpun, care este în detrimentul buruienilor. Acest lucru va necesita:

 • Oțet.
 • Sare.
 • Sapun săblat.

Se amestecă ingredientele în proporții egale și se pulverizează uniform în întreaga zonă.

sare

În lupta împotriva vegetației dăunătoare, sarea obișnuită de masă vine să ajute cottagerii. Se utilizează atât în ​​formă uscată, cât și diluată în apă caldă. Ambele metode sunt bune.

Căile de procesare a sării, curtea și zonele care nu sunt folosite pentru plantarea plantelor cultivate.

 • Sarea este împrăștiată pe teren în proporție de 1,5 kg de sare pe 1 m². Faceți-o mai bine înainte de ploaie. Cristalele se vor dizolva și vor pătrunde în sol.
 • Soluția de sare concentrată este pulverizată cu o sticlă de pulverizare.

Benzină și kerosen

Unii rezidenți de vară consideră că kerosenul este o modalitate bună de a elimina buruienile în paturi cu morcovi și mărar. Este distructivă pentru buruieni, dar morcovul nu va suferi. Tratamentul se efectuează odată cu apariția primelor pliante ale culturii, la o viteză de 100 grame de kerosen per 1 m².

Posibilă utilizare și benzină. Cu toate acestea, atunci când utilizați ar trebui să fie extrem de atenți, și să respecte măsurile de siguranță cu mijloace inflamabile.

oțet

Pentru a pregăti o soluție eficientă, vor fi necesare apă și oțet în proporții egale. Parcela este tratată cu un spray într-o vreme caldă și caldă. Folosind frunzele și tulpinile de buruieni, soluția de oțet le afectează și contribuie la distrugerea completă.

Metoda va ajuta înainte de înflorire, prevenind maturarea semințelor.

Alcool etilic și vodcă

Cu o lună înainte de începerea plantației, puteți utiliza o soluție care conține alcool. În acest scop, 95% etanol este diluat cu apă la un raport de 1:10 și terenul este tratat.

Chimie specializată

Adesea, buruienile sunt atât de multe, încât unele remedii folclorice și plivirea nu pot face. Și este imposibil să scapi de plante cu un sistem puternic de rădăcină, chiar dacă ardeți pământul adânc și selectați manual totul. În cazuri complicate, erbicidele vor veni la salvarea rezidentului de vară. Tornado, Zero, Glyph, Sniper, Roundup, uraganul Forte și multe alte instrumente foarte eficiente.

Erbicidele au mai multe avantaje și se remarcă printre alte medicamente:

 • Facilitați munca manuală.
 • Durata acțiunii nu depinde de condițiile meteorologice.
 • Distrugerea rapidă și eficientă a buruienilor.

Erbicidele prezintă câteva dezavantaje:

 • Când se pulverizează otrăvitor animalelor și insectelor.
 • Se afectează efectiv plantele perene.
 • Acționați selectiv.
 • Plantele cultivate sensibil chimic provoacă stres cu ușurință.
 • Utilizarea repetată de către Ari în buruieni produce rezistență la un anumit medicament.

erbicide

Utilizarea erbicidelor este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a buruienilor. Există două tipuri de medicamente care diferă în spectrul de acțiune:

 • Efectele selective ale erbicidelor. Trimisă distrugerii unui tip de buruieni, dar inutilă pentru alții.
 • Herbicide de acțiune continuă. Folosind frunzele de buruieni, contribuie la uscarea lor timp de trei săptămâni după tratament.

Utilizarea erbicidelor este o opțiune excelentă pentru tratarea gazonului înainte de a semăna iarbă sau paturi de grădină înainte de plantarea răsadurilor. Acestea sunt eficiente pe site-urile de rulare.

Plantele siderale

Este posibil să scapi de vegetație inutilă pe cabana de vară cu ajutorul sideratovului. Acestea sunt plante plantate pentru o perioadă scurtă de timp. Acestea sunt apoi cosite și utilizate ca mulci pentru sol sau pentru umplerea gropilor de compost.

Aterizarea pe cabana de vară a sideratelor ajută la rezolvarea mai multor sarcini:

 • Inhibă creșterea și dezvoltarea buruienilor, previne creșterea lor,
 • Contribuie la slăbirea solului și îmbogățirea intensivă cu oxigen,
 • Optimizează aciditatea solului.

Secerarea de secară, muștar (cel mai faimos sideratov) poate fi efectuată în orice moment al anului, în timp ce îngrășămintele suplimentare nu sunt necesare. Ca o cultură siderală, orice plantă anuală fără legătură cu un sistem puternic de rădăcină va face.

Microorganisme eficiente

Utilizarea diverselor preparate bazate pe microorganisme eficiente reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul agronomiei. Ele sunt folosite în combaterea buruienilor, cu excepția aratului solului.

Microorganismele, pătrunderea în sol, asigurarea fertilității și păstrarea ecologiei mediului. Principalele avantaje ale utilizării acestora:

 • Eficiență.
 • Cost redus.
 • Metoda agriecologică.

Impactul mecanic

Măsurile mecanice de control vizează epuizarea, îndepărtarea, înghețarea buruienilor.

Acestea includ:

 • Chinuitor.
 • Cultivare.
 • Mulcire.
 • Aratul.
 • Plivitul.

Rezultatul metodelor mecanice de luptă depinde de actualitatea și calitatea operației.

plivit

Una dintre modalitățile tradiționale de a trata vegetația buruienilor care a fost testată de secole este umflarea mâinilor, ceea ce ajută la distrugerea permanentă a problemei pe terenurile mici. Adesea, pentru a facilita artizanatul, folosiți o seceră sau un hoț.

Este mai ușor să faceți plivitul imediat după ploaie sau udare temeinică. Buruienile se îndepărtează cu ușurință de pe terenul umed împreună cu rădăcinile, fără a afecta plantele cultivate.

mulcire

Una dintre metodele eficiente de control al buruienilor este mulcirea solului. Ca mulci este adesea folosit rumeguș, iarbă uscată, paie și alte materiale. Mulțimea este așezată pe suprafața solului.

 • Promovează conservarea pe termen lung a umidității.
 • Protejează rădăcinile plantelor cultivate de îngheț.
 • Optimizează aciditatea solului și îmbunătățește structura acestuia.
 • Suprimă buruienile.
 • Protejează plantele de dăunători.
 • Protejează recolta de putregai.

Caracteristicile îndepărtează buruienile din diferite locuri

Utilizarea anumitor metode este eficientă în unele domenii, dar inutilă în altele. Ce măsuri trebuie luate în diferite condiții, pentru a uita de "vecinii enervanți"?

Zona suburbană

Va trebui să depunem eforturi pentru ca zona suburbană să fie bine îngrijită tot sezonul.

Cea mai eficientă metodă de distrugere a buruienilor este de a elimina manual rădăcinile de pe pământ - înfundând în timp util întregul complot. Îndepărtarea plantelor perene și obstrucționarea înfloririi acestora va contribui, de asemenea, la controlul buruienilor. Utilizarea combinată a metodelor chimice și mecanice de luptă va da un rezultat pozitiv.

peluză

Înainte de formarea unui gazon și plantarea pe ea a plantelor cultivate necesită o pregătire amănunțită a solului. Aceste măsuri vor împiedica răspândirea buruienilor și vor contribui la reducerea numărului de buruieni pe sezon.

Scapa de anuale pe gazon este destul de simplă, doar scoateți întregul sistem rădăcină de la sol. În cazul în care acestea încă germinate, este necesar să se buruiască mai des, și pentru a preveni formarea de semințe. Dacă gazonul nu crește flori, puteți folosi cositul obișnuit. De la prima dată buruienile vor slăbi, iar ulterior va permite să uitați de ele pentru totdeauna.

Tăierea gazonului este inutilă în lupta împotriva buruienilor târâtoare. Pentru a scăpa de ele pentru totdeauna necesită suprimarea completă a sistemului rădăcină.

Câmpul de cartofi

Controlul buruienilor în cartofi se realizează în mai multe moduri:

 • Rotația culturilor.
 • Tratamentul prealabil.
 • Lucrări mecanice.
 • Utilizarea erbicidelor.

Erbicidele, care includ hizalofop-P-etil, se descurcă perfect cu buruienile de cereale anuale și perene din cartofi, soia și rapița. Cu toate acestea, nu au un efect fitotoxic în timpul plantațiilor ulterioare pe culturile conexe.

Utilizarea erbicidelor care conțin glifosfat cu tratamentul mecanic al terenului, făcută cu o săptămână înainte de germinarea cartofilor, este de asemenea eficientă și pentru combaterea buruienilor. Când se face drogul, este necesar să se țină seama de particularitățile solului și să se ajusteze norma.

Utilizarea aburului curat în rotația culturilor contribuie, de asemenea, la reducerea creșterii buruienilor.

cimitir

Pentru distrugerea buruienilor din cimitir se vor aplica erbicidele de actiune continua bazate pe glifosfat. Soluția se prepară în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Prelucrarea se face astfel încât soluția să cadă pe frunzele și tulpinile plantelor. În 1-2 săptămâni după tratament, plantele mor complet.

Doza sporită de erbicid poate scapa chiar de arbuști mici. Cu toate acestea, pentru a spori efectul, este necesar să se trateze zona vecină.

Flori și sere

Căi eficiente de combatere a buruienilor în paturile de flori sunt:

 • Mulching al solului.
 • Utilizarea agroinfibrei.
 • Plantarea plantelor ornamentale de acoperire a solului.
 • Îndepărtați buruienile tinere.

Herbicidele de acțiune sistemică sunt folosite aici cu mare grijă, încercând să nu le rănească atunci când procesează plante cultivate.

Este posibil să scăpăm de buruieni pentru totdeauna

Pentru a scăpa de buruienile enervante este puțin probabil să reușească, deoarece acestea cresc nu numai în zona dumneavoastră și sunt capabile să crească pe o distanță lungă. Dar aplicarea în mod regulat a diferitelor metode va permite să reziste calitativ problemei.

Instrucțiuni video

Tipuri comune de buruieni în cabana de vară și grădină

Pădurile perene și anuale apar rapid și cresc în cabane de vară. Unele specii, distribuția lor și măsurile de control efectiv sunt enumerate în tabel.

Exemple de buruieni comune, cicluri de viață și metode de reproducere

numeCiclul de viațăModul de distribuțieMetode de luptă
Câmpul de câmpperenRădăcinile

 • Mulcire.

 • Săpăturile din sol și îndepărtarea rădăcinilor.

 • Tratarea răsadurilor cu erbicide.
păduche de lemnanualsămânță

 • Mulcire.

 • Plivitul.

 • Tratamentul cu erbicide.
urzicaperenRădăcinile

 • Mulcire.

 • Tratamentul germinării cu erbicide, în timpul culturii de primăvară.

 • Tratamentul cu erbicide.

 • Tratamentul cu soluție de sare de potasiu.

 • Multiple sapaturi si plivituri.
quinoaanualsămânță

 • Mulcire.

 • Tratamentul cu erbicide înainte de germinare și în stadiile incipiente de creștere.

 • Plivitul.
păpădieperensămânță

 • Mulcire.

 • Tratamentul cu erbicide post-emergente în faza frunzelor bazale.

 • Plivitul.
Pyrey târândperenrizom

 • Mulcire.

 • Săparea solului și înlăturarea sistemului radicular.

 • Plivitul.
Field ThistleperenRădăcinile

 • Tratamentul cu erbicide post-recoltare.

 • Plivitul.
focanualsămânță

 • Mulcire.

 • Tratamentul cu erbicide post-recoltare.

 • Plivitul.

Sfaturi utile

Un control eficient și sigur al buruienilor se poate face acasă. Acest lucru va necesita 400 ml de oțet alb, 2 lingurițe. linguri de acid citric, 30 ml de alcool și 2 lingurițe de detergent de spălat vase. Se diluează soluția rezultată cu apă în proporții egale și se tratează buruienile cu un pulverizator.

Sideratele universale care împiedică creșterea buruienilor reprezintă o compoziție a uleiului de rapiță, a ridichei și a muștarului alb, luată în proporții egale. Terenul este însămânțat în proporție de 200 de grame de semințe la 100 de metri pătrați de teren. Creșterea acestor plante contribuie nu numai la distrugerea buruienilor, ci și la creșterea fertilității solului.

Lasă Un Comentariu