Ce este rispeder

În zilele noastre, calculatoarele și laptopurile au înlocuit multe instrumente de desen. Dar recent, designerii, tehnicienii și copiștii au folosit creioane, conducători, compase, reeducatori, protagoniști în munca lor.

Descriere și instrument instrument

Instrumentul dispozitivului este simplu. Se compune din două plăci cu arc, fixate cu un șurub. Serveste ca un fel de capcana carcasa, care este furnizata dintr-o cutie speciala. Grosimea liniilor este guvernată de o piuliță cu o crestătură. În plus, există raidfindere de sticlă. Acestea au tuburi de diferite diametre, ajustând astfel grosimea liniilor.

Tipuri de raider

 1. Coloană metalică cu piuliță de ajustare.
 2. Repartizor de sticlă.
 3. Rapidograph.

Există un GOST (28950-90) care reglementează primul grup de dispozitive metalice:

 • Ordinare.
 • Cuțit-ca.
 • Larg cu piuliță de separare.
 • Raisefeder cu piuliță de separare.
 • Curbă răspedă.
 • Dublu.
 • Îngust.

Rapidograful este un stilou pentru desen. Se compune dintr-un tub care conține o cutie de cerneală. De asemenea, în interiorul tubului există un ac prin care cerneala sau rimelul este introdus pe hârtie.

Acum, instrumentele manuale nu sunt practic utilizate în practică. Calculatoarele simplifică sarcinile în desenul de lucru de zeci de ori, reducând timpul necesar pentru a finaliza desenele. În jurul sfârșitului anilor 90 ai secolului al XX-lea și la începutul celei de-a doua milenii, rapografii și izografii Reispere s-au transformat în exponate muzeale și obiecte de colecție.

Deși mai devreme, acest instrument era un simbol al profesiei. Un instrument de desen de calitate a determinat rezultatele desenului ca un întreg. Lucrările efectuate de rapidograf au fost mai tehnice, mai exacte și mai exacte.

Acum, instrumentul de desen este folosit doar pentru instruirea în grafică artistică și caligrafie.

Caligrafia implică realizarea de scrieri frumoase. Acum această zonă este utilizată pentru scrierea cărților de invitație și a saluturilor de nuntă, precum și pentru graffiti. Uneori, caligrafia este folosită în televiziune pentru a decora diferite screensavere.

Instrucțiuni pas cu pas pentru utilizare

Înainte de a începe, trebuie să vă asigurați că rama finală este corect ascuțită. În caz contrar, desenul va avea o calitate slabă, liniile vor fi estompate, vor apărea bloturi. De asemenea, vă sfătuiesc să achiziționați o cutie specială pentru cerneală.

Procedura este după cum urmează:

 1. Îndepărtați dopul și umpleți cutia cu cerneală sau cerneală cu aproximativ, de exemplu, volumul.
 2. Închideți dopul.
 3. Deschideți capacul.
 4. Folosind piulița de reglare, creați spațiul liber între plăci pentru a seta grosimea dorită a liniilor.
 5. Umpleți spațiul dintre plăcile de gips carton cu cerneală dintr-un tub de pe cartuș.
 6. Atașați o riglă pentru a desena hârtie sau pentru a urmări hârtia în locul în care pornește linia.
 7. Desenați o linie cu lungimea necesară cu ajutorul unui dispozitiv de împrăștiere a rafturilor, fără al rupe de pe hârtie.
 8. Procesul se repetă până când rimelul dintre plăci se termină (aceasta este de aproximativ 3-4 linii, în funcție de lungime).
 9. Dacă liniile sunt foarte lungi, va exista o linie.
 10. Repetați procesul de încărcare a cernelei.
 11. Dacă este necesar, reglați grosimea liniilor cu o piuliță de reglare.

Cum de a desena reedfeder

Este ușor de învățat. Aveți nevoie de puțină răbdare, practică și câteva duzini de curente ruinate.

Pentru a începe, aflați cum să țineți în mod corespunzător instrumentul: drept, fără unghiuri de înclinare. Pentru a evita ștergerea, nu creați un spațiu mare între plăci. Nu colectați multă cerneală, asigurați-vă că nu se usucă. Dacă mascara sa uscat, ștergeți capătul stiloului cu o cârpă moale, fără scame.

Cel mai bine este să folosiți o riglă specială care împiedică ca cerneala să ajungă sub ea. Dacă nu există nici unul, lipiți o bandă îngustă de la un alt conducător la conducătorul de lemn.

Desenează mai întâi linii paralele orizontale. Apoi așteptați ca rimelul să se usuce și să schimbe direcția: trageți linii verticale sau înclinate.

Uneori apar dificultăți la trasarea unor linii groase. Apoi fac acest lucru: la început sunt trase două linii subțiri, iar spațiul dintre ele este umplut cu cerneală mai târziu. Deci, desenul va arăta mai curat, și mai puțin probabil să se răspândească cerneală.

Cum să scoți sprâncenele

Puțini oameni știu că redefederul nu este doar un instrument de desen, ci și unul cosmetic. Femeile sovietice inventive au folosit-o pentru a scoate sprâncenele. Acest instrument este capabil să capteze orice, chiar și cel mai mic păr.

Dimensiuni mici, permise să o transporte într-un buzunar sau într-o pungă cosmetică mică. Avantajul față de pensetă a fost faptul că penseta ar putea deteriora pielea dacă ați apucat câteva fire de păr. Prin recurgerea la ajutorul acestui instrument, a fost posibil să se obțină rezultate excelente.

În ciuda durerii de procedură, femeile au aplicat-o cu succes pentru a crea o linie de sprâncene. Înainte de a începe procedura, sprancenele au fost pliate cu o cremă groasă, periat cu o perie, apoi un contur a fost conturat cu un creion negru, iar părul excesat a fost smuls.

Sfaturi de îngrijire și informații utile

 • Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că pe plăci nu există vopsea uscată sau cerneală uscată.
 • Nu strângeți prea mult piulița de reglare pentru a evita ruperea firului.
 • La sfârșitul lucrării, ștergeți redefiderul cu o cârpă, scoțând carcasa rămasă.
 • Dacă scula este ascuțită, ascuțiți capetele plăcilor cu hârtie de șmirghel sau cu un fișier.

Istoria

Primul redefer a apărut în secolul al XVIII-lea. Au fost folosite pentru a crea desene și hărți geografice. Trebuie remarcat faptul că cuvântul are rădăcini germane (Reißfede). Altfel traduceți: Reissen - trage, fede - stilou.

Pentru a lucra cu instrumentul de care aveți nevoie, cu atenție, în caz contrar se poate răspândi rimelul, formând o blot, ceea ce va duce la inaplicabilitatea desenului. Designerii inventivi au venit cu alte modalități de a lucra cu rimelul. La aproximativ 20-lea din secolul trecut, au apărut și altele, dispozitive de tipografie rapidă.

Ne-am familiarizat cu modul în care inginerii din generațiile trecute au realizat desene complexe. Acum, acest lucru se face cu ajutorul unui calculator: dacă înainte ca fiecare nod să treacă separat, acum un program inteligent poate copia un element care a fost executat anterior.

În trecut, cea mai mică greșeală a făcut desenul inutilizabil. Calculatorul vă permite să efectuați modificări. Dar trebuie să ne plecăm și să-i mulțumim acestui asistent vechi, credincios al tuturor raportoarelor. Datorită reedfederului în mâinile unor ingineri și designeri străluciți, răbdători, îngrijitori, au fost inventați și creați un număr mare de mașini și mecanisme și au fost construite structuri.

Vizionați videoclipul: CE ESTE ORGASMUL? (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu