Metode eficiente de a trata soareci în casă și în apartament

Șoarecii sunt periculoși pentru oameni sub formă de boli grave (rabie, ciumă, toxoplasmoză, alergii), precum și daune materiale. Prin urmare, serviciile sanitare efectuează periodic hărțuirea rozătoarelor sau folosirea mijloacelor speciale pentru a crea un teren de reproducere inacceptabil pentru ei.

Semne de aspect al șoarecilor

Determinați aspectul oaspeților nevinovați și nocivi într-o casă sau un apartament este ușor.

Semne de prezență într-o casă particulară:

 • Apariția bruscă a unui individ în fața ochilor.
 • Aici și acolo apar lănțișoare de mici formații de culoare închisă, excremente de șoareci; cele mai multe dintre ele apar în depozitarea cerealelor, a altor comestibile.
 • Cu o creștere a numărului de rozătoare în casă, apare un miros specific, care este asociat cu concentrația de excremente de șoarece.
 • Apoi, proprietarii descoperă cabluri, pachete, ziare, cărți, resturi de mâncare rănite pe masă.
 • Pentru a asigura prezența șoarecilor, se poate turna o cantitate mică de făină pe podea cu un strat subțire, dimineața va fi acoperită cu urme de rozătoare.
 • În colțuri, panouri, podele din lemn de esență tare, apar mici găuri, care semnalează penetrarea șoarecilor în casă.
 • În timpul nopții, puteți auzi mișcarea caracteristică, scârțâind.

Semne de rozătoare în apartament:

 • În tăcerea nopții, dintr-o dată începe o rufură, o zbuciumă;
 • Spațiile goale se formează adesea sub podele din lemn, unde paraziți le place să se târască și dacă bateți pe podele, veți auzi un zgomot. Excrementele mouse-ului apar;
 • Începe să găsească pungi de cereale, alimente, cabluri, fire.

La primele semne, se ocupă imediat de eliminarea rozătoarelor. În timp ce există puțini dintre ei, este mai ușor și mai ieftin să o faci.

Remedii populare împotriva șoarecilor în casă și în apartament

Oamenii de peste veacuri de vecinătate cu rozătoare au reușit să elaboreze metode de tratare a acestora, determinând care plante și mirosuri le sperie. Aceste fonduri nu necesită cheltuieli mari și sunt eficiente în stadiul inițial. Adevărat, unii dintre ei nu sunt cu totul umani. Ce putem adopta?

mentă

Șoarecii nu-i plac mirosul de menta. Uleiurile esentiale secretate de plantele aromate, le sperie. Puteți să vă întindeți în jurul casei sau al apartamentelor proaspete sau frunze ale plantei. Farmacia vinde tinctură de menta. Bilele sunt laminate din bumbac, impregnate cu mijloace și așezate. Modificați-le aproximativ o dată pe săptămână.

pelin

Mirosul pelinului este caustic, tartă, amar, și soarecii îl dezaprobă. Plantele care sunt proaspete sau uscate cu flori sunt atârnate sau dispuse în jurul camerei pentru a crea un miros de durată. Poți să ții o cameră fumigantă. Încă pregătiți bulionul și pulverizați în locurile de pretinsa penetrare a rozătoarelor. Farmacia are o tinctură amară de plante, care este de asemenea folosită pentru a sperie șoarecii.

mai mare

Mirosul copacilor afectează negativ animalele care atacă casa. Planta uscată trebuie să fie zdrobită, ambalată în saci de in, sau pur și simplu legată într-o cârpă și întinsă pe podea, mai aproape de găurile făcute de șoareci. Ramurile sunt așezate pe perimetru, ceea ce îi descurajează și dorința de a vizita casa.

coriandru

Aroma coriandrului afectează negativ sistemul nervos de dăunători gri. Acest condiment este vândut în magazin. Este împrăștiată în dulapurile unde sunt depozitate cerealele și alte produse.

cursă de șoareci

Mousetrapsul rămâne cea mai bună modalitate de a trata șoarecii. Utilizarea lor este recomandabilă atunci când există puțini dăunători. O bucată de untură sau o pâine înmuiată în uleiul de floarea soarelui este potrivită pentru momeală. Îi plac soarecii și cârnații afumați, deși mulți dintre ei pretind că mănâncă numai produse de înaltă calitate fără a adăuga substanțe chimice. Modificați periodic momeala și mutați capcana în locuri diferite.

Homosexuale atrage și capcane

 • Corkul dintr-o sticlă de șampanie va ajuta la distrugerea animalelor. Este zdrobit, prăjit în ulei și așezat pe podea. Când șoarecele mănâncă momeala, plută în stomac se umflă și interferează cu permeabilitatea intestinală normală, individul moare.
 • Ghipsul se amestecă cu zahăr și făină. Luați în mod egal. Aproape de a pune apa în rezervor, accesibilă animalelor. După mâncare, mouse-ul va dori să bea, iar tencuielile, înmuiate cu apă, se vor îngroșa în stomac, formând o bucată solidă. Din aceasta vine moartea unui rozător.
 • Ajutați la lupta împotriva momeală a dăunătorilor cu acid boric. Se prepară un amestec gros de produse farmaceutice, ouă crude, făină și zahăr. Apoi formează bile și pune în locurile de mișcare a șoarecilor. Pentru ei, este otravă.
 • Sa observat că dăunătorii nu-i plac foarte mult sunetele. Dacă în casă se aude muzică puternică, volesul nu va veni aici niciodată. Puteți bate periodic cu voce tare de mai multe ori pe zi. Șoarecele va fi mai puțin probabil să viziteze casa și apoi să dispară complet.
 • O altă opțiune bună este să aveți un mouse-catcher.
 • Utilizați și capcane lipicioase din care rozănul nu poate ieși.

Chimie specializată împotriva rozătoarelor

Piața modernă oferă o gamă largă de produse chimice pentru controlul dăunătorilor. Toate acestea sunt toxice, prin urmare, alegerea unui instrument, trebuie să ia în considerare caracteristicile sale, selectați, în funcție de locul de utilizare - locuințe, subsol, depozit, garaj. Unele dintre ele sunt atât de toxice încât nu sunt potrivite pentru uz rezidențial.

 • "Moartea de șobolan". Acesta conține un anticoagulant care modifică structura sângelui mouse-ului, ca rezultat, acesta tinde să izbucnească și după 3 sau 4 zile apare moartea. Intoxicația alimentară nu are loc, astfel încât ceilalți șoareci să nu se panică și să devină repede următoarele victime. Puteți folosi până la doi ani. În această perioadă, eficiența rămâne. După ce mănâncă otravă, șoarecii devin lenți, iar pisica va prinde cu ușurință și va mânca o astfel de persoană. Dar acest lucru nu poate fi permis, deoarece vă puteți răni animalul.
 • "Golife". Instrument de mare viteză și puternic. Este în serviciu cu serviciile de sănătate. Dăunătorii încep să moară în câteva zile, rudele nu văd moartea persoanelor otrăvente și continuă să viziteze camera tratată. Șoarecii, care se confruntă cu foamete de oxigen, au ieșit din casă în stradă și au murit în aer liber, astfel încât nu există vreo miros de cadavre.
 • "Krysid". Pulbere care are atât argumente pro și contra. Moartea survine în 24 de ore. Spre deosebire de remediile de mai sus, această specie nu este toxică pentru animalele de companie. Pudra se adaugă la semințe, brânză de vaci, pâine, cereale. Dezavantajul este ca soarecii dezvolta rezistenta la actiunea medicamentului, prin urmare, dupa cateva luni agentul ar trebui sa fie schimbat.
 • "Mortorat". Otrava care conține brodifacum, care contribuie la mumificarea corpului unui dăunător gri după moartea sa, ca urmare a absenței mirosului cadavrului. Instrumentul este disponibil sub formă de brichete. Acestea sunt amplasate la o distanță de 5 metri. Șobolanii și șoarecii mor în 5 zile.
 • "Zookumarin". Pulbere amestecată cu momeală și aruncată în habitatul șoarecilor. Șobolanii dispar complet, iar numărul de șoareci scade cu 70%. Mortalitatea maximă a animalelor se observă la 7-10 zile după începerea utilizării pulberii.
 • Spărgătorul de nuci. Otrava de tip jeleu, produsă sub formă de bile. Ele pot fi descompuse în habitatele indivizilor. Pentru a folosi otravă este permisă în orice locație și rezidențial, și depozit.

Repeller cu ultrasunete

 • "Typhoon" OG.01. În mod eficient, suprimă dorința șoarecilor de a vizita zona cultivată. Se utilizează la o temperatură cuprinsă între -15 și +45. Presiunea sonoră de până la 100 dB acoperă o suprafață de 400 de metri pătrați. Aparatul poate funcționa în modul continuu și în modul puls. Rezultatul este atins în cel mai scurt timp posibil. Dezavantajul este că unele specii de animale sunt insensibile la efectele dispozitivului.
 • "Chiton 2 PRO". Un dispozitiv puternic care suprimă activitatea oricărei rozătoare în zona de 500 de metri pătrați. Valurile emise sunt inofensive pentru oameni și animale de companie, cu excepția porcilor, hamsterilor și șobolanilor decorativi. Funcționează din rețea. Radiația merge în toate direcțiile. Ea se descurcă bine în încăperi mari - depozitare, depozite, hangare. Printre neajunsurile - asamblare de calitate slabă.
 • "Tornado 400" potrivit pentru casa. Este o schimbare periodică a frecvenței ultrasunetelor, care nu permite "oaspeților" să se obișnuiască cu un ton și nu se adaptează la un mediu incomod, pleacă. Oamenii, ca animalele de companie, nu au nici un efect negativ. Pro - funcționează în tăcere, asamblarea este bună, afectează o suprafață mare de până la 400 de metri pătrați. m., are o mărime mică și greutate. Cons - o gamă mică de frecvențe de la 2 la 10 kHz.
 • "Grad". Un dispozitiv popular care poate scăpa de rozătoare pentru totdeauna. Lucrările din rețea și din baterii acoperă o suprafață de până la 500 de metri pătrați. m. Nu produce efecte de dependență. Dăunătorii se confruntă cu disconfort intern, își pierd orientarea în spațiu, durere, pierd dorința de a bea, mânca, înmulți. Omul nu simte așa ceva.

Ajuta animalele de companie împotriva șoarecilor

Pisici reale micelover mai puțin. Pisicile sunt ținute mai mult pentru suflet, proprietarii lor sunt hrăniți și prețuiți, înecând instinctul vânătorului. Prin urmare, lupta împotriva rozătoarelor cu un animal de companie este irelevantă. Dacă cineva este norocos și animalul său de companie are semne de prădător, el va fi capabil să sperie șoareci, dar numai în cazul unui număr mic.

Cum sa scapi de soareci in casa si apartamentul pentru totdeauna

Pentru a descuraja soarecii să viziteze casa, este necesar să se abordeze problema în mod cuprinzător.

 • Rozătoarele se grăbesc în casă oamenilor aflați în căutarea hranei, prin urmare este necesar să se elimine alimentele din câmpul de vizibilitate și de a ajunge, pentru a se asigura că după mâncare nu există nici o crudă, resturi. Spălați bine podelele cu soluție de clor.
 • În apartament, toate crăpăturile, găurile, nopțile trebuie sigilate cu spumă de construcție. Răspândiți momeala otrăvită. În prezența copiilor în casă și animale, faceți-i la îndemână pentru ei.
 • Utilizați mousetrapsuri.
 • Ia o pisică. Chiar dacă el nu prezintă interes pentru rozătoare, mirosul îi va speria.
 • Aplicați repellente cu ultrasunete pentru rozătoare. Ele sunt inofensive pentru oameni, fără miros, fără zgomot, nu necesită pregătire, nu lăsa urme și elimină în mod eficient coada dăunătoare.

Ar trebui să apel la SES și la firme private dacă nu a ajutat nimic

Când nu reușiți să vă faceți față cu rozătoarele, serviciul profesionist de dezinsecție va veni la salvare. Specialiștii din SES sau alte organizații similare vor determina rapid locațiile rozătoarelor, vor identifica cauzele apariției lor și vor scăpa de ele.

Lucrarea se desfășoară în două etape:

 1. Realizarea de activități de distrugere în interior.
 2. Distrugerea paraziților care s-au stabilit în afara casei.

În arsenalul de servicii există agenți chimici, biologici puternici, cu acțiune rapidă, eficienți, diverse dispozitive. După îndepărtare, aceștia efectuează măsuri preventive împotriva re-invaziei șoarecilor și, dacă este necesar, tratamentul va fi efectuat din nou.

Sfaturi utile

Când apar șoareci în casă, efectuați imediat următoarele:

 • Pune toate alimentele în frigider, fără a lăsa mâncăruri pe masă.
 • Pe timp de noapte, închideți cu ușurință ferestrele, ușile.
 • Sigilați toate fisurile din podea.
 • Protejați grilele de aerisire cu o plasă metalică fină.
 • Scoateți animalele de companie pentru noapte.

Aceste activități simple vor ajuta la evitarea apariției rozătoarelor în casă.

Lasă Un Comentariu