1 mai vacanță - povestea care dă

Ziua May May Day! Ce este această sărbătoare? "Am îndrăznit cu cretă roșie: pace, forță de muncă și mai ..." O dată pe an, în Ziua caldă de primăvară, aceste linii au sunat din toate coarnele țării noastre vaste și milioane de oameni s-au dus la demonstrația Zilei Mami, fericiți și inspirați, și invincibilitatea.

Istoria de vacanță

Dacă credeți că Ziua Mayi își are originea în Uniunea Sovietică, vă greșiți. De fapt, istoric, aceasta este o sărbătoare americană. În 1886, la 1 mai, a avut loc o grevă a muncitorilor în orașul american din Chicago: oamenii epuizați de ziua de lucru de 15 ore au cerut relaxarea condițiilor de muncă, a concediilor legale și a garanțiilor sociale.

Greva nu a adus rezultatele dorite: autoritățile americane au dispersat brutal mitingul, mulți au fost răniți și chiar morți. Cu toate acestea, de la acea dată, data de 1 mai sa stabilit ferm în calendarul american: în fiecare an, muncitorii din întreaga țară au început să meargă pe străzi, cerând o atitudine corectă față de munca lor. În 1889, Congresul de la Paris a recunoscut în această zi o sărbătoare și ia dat primul său nume oficial: Ziua Solidarității Lucrătorilor.

În 1890, inspirată de exemplul lucrătorilor din Chicago, a fost lansată demonstrația zilei de la Varșovia. În același an, primele acțiuni mici au avut loc în Rusia țaristă. Scara performanțelor dobândite până în 1897: atunci mii de oameni au ieșit pe străzi peste tot în țară. Steagurile roșii s-au fluturat, au apărut sloganuri revoluționare. În 1917, în ajunul faimoasei revoluții din octombrie, milioane de oameni au participat la demonstrații în toată Rusia. În acest an, sărbătoarea din 1 mai a dobândit un caracter atât de mare, pe care îl cunoaștem din fotografiile și videoclipurile cronicilor sovietice.

După răsturnarea puterii regale și sosirea comuniștilor, vacanța și-a schimbat puțin vectorul. Acum oamenii muncii care trăiesc în țara mare, liberă și frumoasă a viitorului nu au nevoie să-și apere drepturile: au luptat pentru egalitatea altor popoare asuprite, pentru pacea mondială, au proclamat libertate și au cerut construirea comunismului mondial.

Ultima demonstrație comunistă a Zilei Mării a avut loc în 1991. După prăbușirea Uniunii Sovietice, sărbătoarea a fost redenumită Ziua Primăverii și a Muncii. Astăzi, este sărbătorită puțin mai mult pe scară largă, dar este încă cea mai liberă și mai liberă gândire în grila festiva a poporului rus. O varietate de petreceri și organizații merg la demonstrații cu cerințele lor, demonstrații colorate, concerte, acțiuni au loc în toată țara, iar toate focurile de artificii luminoase se încheie.

După cum sa menționat în 1 mai în alte țări

Celebra Ziua a Mării este sărbătorită nu numai în Statele Unite, Rusia și Polonia. Aproximativ 150 de țări din întreaga planetă, de asemenea, iau pe străzi pe 1 mai pentru a proclama viziunile lor gratuite, pentru a striga sloganuri tare și pentru a avea o odihnă bună și pentru a te distra. Se numește diferit în diferite țări: în Kazahstan este Ziua Unității Națiunilor, în Spania este Ziua Florilor, iar în Italia cea mai fericită zi a anului este un nume minunat, nu-i așa? - dar esența lor este cam aceeași: este o vacanță dedicată primăverii, libertății și egalității.

Ziua May este sărbătorită diferit în diferite țări. În Germania, există numeroase târguri pestrițe și există încă o tradiție atrăgătoare: un bărbat îndrăgostit poate să planteze un copac sub ferestrele prietenei sale. În Suedia, în noaptea de 1 mai, gunoiul acumulat în timpul iernii este ars. În Grecia, această zi simbolizează schimbarea anotimpurilor (conform mitului lui Demeter și Persephone), iar fetele tinere fac coroane de flori sălbatice. În Franța și Italia, în ziua de azi se organizează târguri întregi de flori, iar toți oamenii își dau flori, iar în Olanda pe 1 mai un festival de lalele și mii de turiști vin în fiecare an din toată lumea în această țară pentru a vedea un spectacol încântător.

Cum să felicit prietenii și colegii care le dau

1 mai este o sărbătoare istoric asociată cu drepturile și libertățile cetățenilor, deci cel mai bun lucru pe care îl puteți face în această zi este să vă odihniți bine. Felicită-ți familia și prietenii, invitându-vă la un picnic în natură sau la grătar în țară. Dacă nu puteți ieși din oraș - mergeți la demonstrație împreună, cumpărați steaguri și bile pline de culoare, precum și ceva gustos în corturile de la numeroasele târguri.

Dați pe 1 mai, este acceptat ceva util. Capul sau directorul poate fi prezentat cu un jurnal, organizator sau calendar original. Dacă domnește înțelegerea reciprocă și relațiile calde, poți să glumi puțin: dă o medalie de jucărie celui mai bun lider sau un semn pe ușa biroului. "Te rog, nu deranjează - autoritățile s-au dus la simțurile lor". Suveniruri similare de benzi desenate sunt pline în magazinele de cadouri.

Colegii - prezintă pe teme profesionale: un profesor - un set de pixuri roșii, un doctor - un caz frumos pentru un kit portabil de prim ajutor, un avocat sau un om de afaceri - un stilou reprezentativ scump. Acordați atenție hobby-urilor colegilor: un grădinar avid va fi încântat de echipamentul de grădinărit, de semințe și de răsaduri, iar bebelușul se va bucura de un fir nou sau de un set de broderii. Principalul lucru - să fie generos și original!

Ziua May - în aceeași zi când un soț și o soție pot fără rușine de conștiință să își dea reciproc bucătărie, aparate și echipament de lucru. Poți să faci și un dar simbolic: de exemplu, dă o mătură cu lăstari verzi care sunt țesute în ea.

Puteți da prietenilor dvs. un set pentru vacanța de vară: de exemplu, un brazier cu frigărui, un coș de picnic, un covor hidrofug sau un șezlong cu o umbrelă. De asemenea, se vor face mici distracții: un zmeu, un buchet de baloane alb, albastru și roșu (drapelul Rusiei), jocuri de masă.

Informații interesante legate de sărbătoare

Timp de mulți ani de istorie internațională, Ziua Mondială a câștigat o mare cantitate de fapte fascinante. Voi enumera câteva dintre ele.

  • Sărbătoarea începutului primăverii datează din epoca păgânismului: de exemplu, simbolul vechiului sărbătornic celtic Belteyn a fost un copac din mai, în jurul său au dansat cu panglici, ceea ce a însemnat trezirea naturii;
  • Luna mai este numită și după zeița păgână Maya, care a fost responsabilă pentru fertilitate; pentru ai liniști, oamenii au adus daruri generoase și au sărbătorit cu voce tare debutul ultimei luni de primăvară;
  • În timpul Uniunii Sovietice, au apărut numeroase nume neobișnuite cu transcrieri "comuniste": Vladlen - Vladimir Lenin, Staliv - Stalin Iosif Vissarionovici, și a fost numit Dazdraperm - "să trăiască primul lună".

Dacă nu există planuri ambițioase și nu vă duceți la o demonstrație sau un picnic, puteți să aduceți un omagiu tradițiilor și idealurilor din perioada sovietică și să urmăriți videoclipurile cronice ale primelor demonstrații, să ascultați cântece care au sunat odată în această minunată zi de primăvară sau să vă familiarizați cu filme din epoca sovietică.

Da, Ziua Mai este o zi importantă și o sărbătoare pentru fiecare locuitor al planetei. 1 mai nu este doar o zi liberă, este o dată cu o istorie bogată și tradiții uimitoare. 1 mai este un simbol al libertății, egalității și fraternității. Și fiecare persoană care respectă persoana și cetățeanul trebuie să știe cu siguranță mai mult despre această sărbătoare.

Vizionați videoclipul: VIATA ÎN DUBAI: Începutul (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu