Cum să învățați rapid un verset prin inimă - instrucțiuni și exemple

Există multe dificultăți în viața unui student modern: teste, testarea cunoștințelor la tablă, învățarea cuvintelor străine și a regulilor de gramatică ... Această listă este nesfârșită. Aceasta include memorarea operelor poetice din literatura rusă și străină. Din clasa întâi, profesorii cer elevilor să memoreze pasaje sau poeme întregi. Nu este chiar ușor, dar există mai multe modalități de a ușura procesul și de a învăța rapid un verset pe inimă.

Instrucțiuni pas cu pas pentru memorare

 1. Mai întâi citiți cu voce tare textul de câteva ori. Gândiți-vă la fiecare cuvânt și construiți o matrice asociativă. Dacă vorbim despre un animal sau o persoană, trebuie să-l imaginați, dacă este vorba despre natură, trageți un peisaj în imaginația voastră. De asemenea, poți găsi poze pe Internet, le poți tipări, le poți aranja în secvența dorită sau poți desena un mini-comic în sine pe complotul lucrării lirice.
 2. Dacă în text există cuvinte neobișnuite sau obscure, adultul ar trebui să explice semnificația lor.
 3. Este necesar să distrugi întreaga poezie în elemente. Părți ale textului liric pot fi linii, propoziții sau cvinteze.
 4. Memorați fiecare dintre ele. Pentru a face acest lucru, după cum urmează: mai întâi amintiți-vă 1 element, apoi pronunțați-l de mai multe ori. După memorarea celui de-al doilea element și repetarea acestuia cu voce tare împreună cu prima. Apoi adăugați elemente noi în acest lanț, unul câte unul, până când reușiți să aflați tot textul specificat.
 5. După finalizarea "colecției" unui lanț de elemente, recitiți poezia de mai multe ori cu inima. Cel mai simplu verset al unui astfel de plan este ușor de învățat în 5-10 minute.

Exemplu practic

Luați în considerare în detaliu. Să presupunem că o poezie este formată din 5 stanzuri, adică elementele în care este împărțit textul vor fi cvadrele. Trebuie să vă amintiți primul element și să îl repetați cu voce tare (nu vă lăsați în textul însuși). Apoi notch elementul 2, spune-l cu voce tare de mai multe ori, și apoi repetați cu primul element. Apoi, memorați al treilea element, repetați cu voce tare și spuneți împreună cu primul și al doilea element. Și așa până la sfârșit, până când vă amintiți toate cele cinci elemente. Toate cele de mai sus pot fi reprezentate ca o diagramă:

 • Primul element
 • 1 + 2
 • 1 + 2 + 3
 • 1 + 2 + 3 + 4
 • 1 + 2 + 3 + 4 + 5

Când toate cele 5 elemente formează un singur lanț, trebuie să vă concentrați pe intonația, viteza de pronunție și numărul de pauze logice.

Instrucțiuni video

Cum să înveți rapid o poezie în limba engleză

Școala trebuie adesea să învețe poezii în limba engleză. Pentru a memora mai rapid o lucrare lirică străină, trebuie să urmați câteva reguli simple.

 1. Rămâi într-un loc convenabil, unde nimic nu va distrage de la locul de muncă.
 2. Citiți mai întâi textul și aflați înțelesul tuturor cuvintelor necunoscute. Este mai bine să le semnezi, atunci cu siguranță nu vor zbura din cap.
 3. Apoi citiți poezia de mai multe ori cu voce tare. Poate că prima dată nu va fi posibil să pronunți corect toate cuvintele și să observați dimensiunea poetică, dar de fiecare dată când textul va suna mai bine și mai bine.
 4. Dacă lucrarea este cunoscută, găsiți persoane pe Internet care o citesc pe cameră. O atenție deosebită trebuie acordată intonării și pronunțării tuturor cuvintelor.
 5. Dacă nu s-a putut găsi audio sau video, utilizați traducătorul sau dicționarul și aflați sunetul corect al cuvintelor.
 6. Dacă există probleme serioase cu pronunțarea cuvintelor în limba engleză, puteți scrie cuvinte străine în transcrierea rusă.

Când poemul sună frumos și corect, puteți începe să îl memorați, de preferință pe linie sau pe quatrain (în funcție de complexitate). Mai întâi, memorați primul element, apoi cel de-al doilea și îl atașați la primul element. Lanțul împreună, memorează fiecare element și "atașați-l" la pasajul învățat. Este de remarcat faptul că textul se va potrivi mai bine în memorie, dacă conectați gândirea asociativă.

Sfaturi utile

 • Cel mai bun moment pentru a memora o poezie este sfârșitul zilei. Faptul este că, în procesul de somn, conexiunile neuronale din creier sunt întărite, astfel încât poemul va fi amintit mult mai bine. De asemenea, înainte de o lecție de literatură, trebuie să repetați textul, care va suna fără erori atunci când răspundeți în clasă.
 • Este necesar să se avertizeze copilul că retelling produsul, el va experimenta entuziasm. Cel mai bun mod de a evita acest sentiment este să te uiți la un punct de pe peretele opus sau la tavan. Apoi studentul se va concentra asupra textului, și nu asupra ascultătorilor.
 • Dacă textul este mare, împărțiți memoria pentru o perioadă. Memorați un verset în bucăți mici timp de câteva zile la rând, în timp ce la sfârșit repetați întregul pasaj învățat pe inimă. Când ultima piesă este fixată cu fermitate în memorie, citiți-o cu voce tare de mai multe ori și apoi încercați să o pronunți fără a primi instrucțiuni și fără a vă păsa.

Metoda de memorare descrisă în articol este potrivită pentru învățarea oricăror texte. Acestea pot fi prelegeri, discursuri pregătite pentru evenimente importante, discursuri la concursuri și conferințe sau reluarea unui paragraf la o lecție. Poate că metoda nu este cea mai eficientă, iar un verset mare nu poate fi învățat în 5 minute, dar folosind-o veți putea să vă amintiți toate informațiile scrise și nu există probleme cu reluarea unei lucrări literare, a unui manual sau a propriului text. Chiar și după o perioadă de timp, va fi posibil să se reproducă cu lucruri de încredere învățate fără repetiție și solicitări.

Lasă Un Comentariu