Cum să diversificați zilele gri și să vă ridicați spiritele

Stresul constant, atât acasă, cât și la locul de muncă, nemulțumirile vechi și dezamăgirile în relații îi lipsesc pe o persoană de toate culorile luminoase ale vieții. Și frigul, gri și umed în afara ferestrei adaugă doar deznădejde. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, mai mult de 35% dintre ruși sunt într-o stare depresivă constantă și, din păcate, această cifră crește doar în fiecare an.

Sfaturi de top pentru a te mări

Potrivit unui sondaj realizat de studenții britanici în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 17 și 32 de ani, pozițiile de lider în lupta pentru o bună dispoziție sunt: ​​succesul personal și obținerea de bani.

La eveniment au participat peste 120.000 de tineri și acest lucru sa întâmplat:

evenimentNumărul de persoane care au votatProcentajul din
Concert preferat de bandă13 45210,87 %
Mănâncă dulciuri5 6044,53 %
petrecere15 57812,59 %
Primirea de bani20 00916,18 %
Vizionarea unui film bun8 7567,08 %
Primirea unui cadou13 08710,58 %
Succesul personal21 54317,46 %
numire16 41313,27 %
Învățați succesul9 2017,44 %

Pe baza datelor obținute, putem concluziona că cele mai bune modalități de a crește vitalitatea în casă sunt:

 • Auto-realizare. Toată lumea este unică, toată lumea are talente care rămân interzise din cauza agitației constante. Dați-le deoparte totul pentru mai târziu: scoateți acuarela și hârtia - trageți o imagine, construiți un model al unei case de vis, scrieți un poem, gătiți un fel de mâncare neobișnuită.
 • Hobby. Fără îndoială va aduce plăcere și veți simți ușurarea.
 • Mers pe jos. Răspundeți-vă întrebarea: când a fost ultima dată când erați în natură? Și vă puteți permite să vă plimbați încet pe străzi familiare sau să faceți o plimbare în parc? Nu trebuie să căutați scuze, referindu-vă la locul de muncă constant și vremea rea ​​în afara ferestrei. Opriți calculatorul, deconectați telefonul și ieșiți afară. Câteva ore de pace și liniște vă vor ajuta să puneți gândurile în ordine, veți umple corpul cu o energie vitală.
 • Film preferat. Du-te la cinema pentru premiera unei noi comedii. Nu uitați să capturați câțiva prieteni amuzanți. Vizionarea în comun nu numai că vă va ridica spiritele, ci va deveni, de asemenea, o ocazie pentru discutarea ulterioară a filmului într-o cafenea confortabilă.
 • Dans. Muzica preferată în combinație cu dansul nebun va ajuta la aruncarea energiei negative. Lipsa abilităților de voce sau de dans nu este un motiv pentru eșec. Doar încercați - vă va plăcea!
 • Meditația. Tehnica meditației este destul de simplă: nici un outsider, o stare relaxată și dorința de a scăpa de toate gândurile din cap - acestea sunt componentele principale pentru o sesiune de scufundări de succes în tine.
 • Salon de înfrumusețare sau spa. În mod surprinzător, această metodă are un efect efectiv nu numai asupra sexului mai corect. Unii bărbați, de asemenea, nu au de gând să se relaxeze în sauna turcească sau pe terapia cu pietre. Aici principala regulă este un bun maestru pe care puteți avea încredere deplină.
 • Comunicarea cu animalele. De mult timp a fost cunoscut faptul ca animalele de companie, ca nici unul altul, ajuta la ameliorarea tensiunii si imbunatatirea dispozitiei. Mergeți la plimbare cu câinele, jucați frisbee. Pet pisica, vorbeste cu papagalul. Dacă nu aveți animale de companie, puteți merge cu copiii la delfinarium, contactați grădina zoologică. Deci, nu numai că distrageți atenția de la gândurile obsesive, dar, de asemenea, prezentați o vacanță unui copil.
 • Faptă nobilă. Vizitați un adăpost pentru animale sau un orfelinat. Toate problemele vor înceta instantaneu să pară imposibil de rezolvat. Cu fiecare celulă a corpului, puteți simți durerea animalelor abandonate sau a copiilor rămași fără mângâiere și îngrijire părintească. După vizitarea unor astfel de instituții, există o reevaluare imediată a valorilor.
 • Somn. Da, nu te-ai gândit! Acesta este un mare antidepresiv. Chiar și o oră de somn adânc vă va ajuta să vă simțiți reînnoită, să simțiți o creștere de vitalitate nouă.
Asta este interesant! Paraguayul este țara celor mai pozitivi oameni. Mai mult de 84% din locuitorii acestei țări sunt mulțumiți de viața lor, zâmbind mereu și optimist cu privire la viitor.

Cea mai rapidă modalitate de a înveseli

Nu este întotdeauna posibil să vă dedicați câteva ore de timp prețios. Ce să faci într-o astfel de situație, cât de repede și de mult timp să vă înveseliți?

Iată câteva modalități rapide, dar eficiente. Alegeți una dintre ele și începeți imediat implementarea!

 • Sunați persoana care ascultă. Sprijinul celor dragi este neprețuit. Încercați să vă înconjurați numai cu prieteni adevărați și de încredere și starea dvs. de spirit va fi întotdeauna pe un val pozitiv.
 • Activitatea fizică Schimbarea tipului de activitate, dispersarea sângelui prin vase contribuie la distragerea atenției de la sarcinile curente și la "ștergerea" capului. Chiar și după o încălzire de cinci minute, vor veni în minte idei proaspete și puteți privi problema dintr-un unghi diferit, puteți lua o decizie.
 • Pauză pentru prânz. Uneori merită să vă răsfățați cu ceva delicios. Acesta este un imbunatatitor de buna dispozitie. Principalul lucru - să se conformeze măsurii și să nu se implice în a manca dulciuri. Acest lucru este valabil pentru femeile care iubesc stresul "gem", ceea ce adaugă o altă problemă - obezitatea.
 • Cântecul preferat. Un singur clic pe un buton poate dizolva mintea într-un flux de muzică, lăsând în urmă orice probleme.
 • Vise. Mutați gândurile pentru câteva minute până unde este bine, unde sunteți apreciați și așteptați. Acesta poate fi locul preferat pentru a vă relaxa sau întâlniri săptămânale cu familia.
 • Oglindă zâmbitoare. O astfel de idee poate părea ciudată, dar crede-mă - literalmente câteva minute de zâmbet sincer și nu vei putea ține înapoi râsul.
 • Planificați rezolvarea problemei. A trăi în negativitate constantă și a cădea pe cei dragi nu este cea mai bună opțiune. Luați un stilou și curățați hârtia, începeți cu puncte pentru a picta toate soluțiile posibile.

Consiliile psihologilor și medicilor

În nici un caz nu cădeți pentru trucurile unei dispoziții proaste - aceasta este recomandarea principală și principală pe care toți doctorii o dau. Majoritatea oamenilor, imediat ce devin descurajați, renunță imediat și înoată cu fluxul. Deci, în nici un caz nu fi imposibil!

La primele simptome de agravare a dispoziției, luați imediat măsurile necesare. Pe baza temperamentului, a stilului de viață și a intereselor, alegeți cea mai potrivită opțiune de optimizare. Experții identifică următoarele grupuri de metode:

activpasiv

 • Iubeste viata, pentru ca este frumoasa!

 • Activități sportive.

 • Stați cu prietenii.

 • Vizitarea muzeelor, expozițiilor.

 • cumpărături

 • Îngrijirea de sine

 • vizualizare

 • Relaxare.

 • Meditația.

 • Citirea cărților.
 • Activitatea fizică Psihologii sfătuiesc natura energică să se miște mai mult. Poate fi jogging, ciclism, piscină.
 • Curățarea casei. O metodă excelentă de a "ucide două păsări cu o singură piatră". Experții cred că la nivelul subconștient o persoană este afectată de tulburare. Bardak în lucrurile interferează cu sfârșitul confuziei din cap. Deoarece apartamentul este plin de curățenie și confort, starea de spirit va începe să crească. Prin urmare, luați o cârpă și mergeți cu hotărîre la curățarea casei.
 • Notebook de succes. Înregistrați zece sarcini zilnice care sunt finalizate astăzi. O metodă excelentă de a spori încrederea în sine și de a câștiga încrederea în sine. Lipsa unei bune dispoziții a multora este legată de faptul că ei nu fac nimic: numai rutina este "muncă-acasă". Completați jurnalul, nu veți putea fi leneși și veți amâna lucrurile până mai târziu.
 • Cuvinte de mulțumire. Mulțumiți-vă pentru ceea ce ați făcut pentru această zi, prieteni pentru orice, chiar și cel mai nesemnificativ, ajutor, viață pentru ceea ce este, părinți pentru a crește și a da educație.
 • Nu există informații negative. Nu mai urmăriți televizorul, citiți presa galbenă și ascultați zgomotul invidios.
 • Stilul de viață activ. Exercitiile regulate stimuleaza producerea de hormoni de fericire, care cresc starea de spirit si se energizeaza mult timp.
Asta este interesant! Experții de la Universitatea din Manchester spun că aproximativ 45% din viața unei persoane este cheltuită pentru emoții negative, 35% este dedicată preferințelor neutre și doar 20% sunt sincer fericite.

Experții calmi introverți recomandă:

 • Adesea răsfățați-vă cu vise. Atmosfera confortabilă în pereții casei vă va ajuta să vă relaxați și să vă simțiți liniștiți. Pentru a face acest lucru, aranjați și aprindeți lumânările, adăugați câteva picături de ulei de aromă, activați muzică moale, plăcută, stați confortabil pe canapeaua dvs. preferată și doar visezi.
 • Luați o baie caldă. Toate tehnicile de mai sus pot fi aplicate aici. Sare de mare, uleiurile esentiale vor umple aerul cu mirosul de pace si relaxare completa.
 • Citiți cărți. Alegerea unei lucrări citiți cu atenție autorul și alegeți pe cineva care a reușit să obțină ceva în viață. Doar în acest caz, mintea va primi informațiile cu adevărat necesare care vor ajuta să facă față depresiei și oboselii.

În plus, absolut fiecare persoană medici recomandă să nu uitați să consolideze sistemul imunitar, mananca bine și să ia în mod regulat un complex de vitamine.

Ar trebui să iau antidepresive?

Utilizarea medicamentelor este permisă numai atunci când toate metodele de mai sus nu funcționează. În acest caz, există posibilitatea ca o dispoziție proastă să devină deprimată. Alegerea medicamentelor ar trebui făcută numai la recomandarea medicului, după un diagnostic corect.

Până în prezent au fost înregistrate trei tipuri de antidepresive:

 • Acțiune sedativă (calm, ameliorarea anxietății).
 • Impact echilibrat (vagoane).
 • Cu un efect de activare (eficient în combaterea apatiei și letargiei).

Majoritatea dintre ei încep să acționeze aproape instantaneu. Cu toate acestea, merită luate în considerare efectele secundare ale fiecărui remediu individual:

 • Insomnie.
 • Dureri de cap.
 • Alergie.
 • Halucinații.
 • Perturbarea tractului gastro-intestinal.
 • Insuficiență renală.

Înainte de auto-tratament, faceți o întâlnire cu un medic. Poate că un specialist competent va ajuta să privească problema dintr-un unghi diferit, va împinge soluția corectă.

Nu există situații fără speranță în viață, spune înțelepciunea populară. Orice s-ar întâmpla, nu trebuie să renunți și să fii dezamăgit de oameni. Depinde doar de noi: du-te cu fluxul sau lupta până la capăt. Încercați să închideți accesul la emoții negative, umpleți cu vopsele gri, zile plictisitoare. Înconjurați-vă doar cu oameni pozitivi și de încredere care se străduiesc să reușească. Ei vor oferi sprijin la momentul potrivit și vor ajuta împreună să vină la obiectivul prețuit.

Vizionați videoclipul: Piept de pui cu omletă din legume un prânz consistent, pe placul tuturor! (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu