Cum să înveți să dansezi lezginka acasă

Lezginka este un dans popular al popoarelor indigene din Caucaz, întruchiparea culturii naționale. Pasiuni, mișcări magice, muzică incendiară, emoții pline de viață și un aspect confident al unui bărbat, mișcări blânde ale unei fete: toate acestea constituie unicitatea acțiunii magice Lezghins.

Diferențele Lezginka în diferite națiuni

În plus față de versiunea clasică a lezginka, există o serie de dansuri, oarecum diferite de cele tradiționale:

 • Cecenă;
 • Dansul lui Karachay;
 • Islamey Kabardieni;
 • Trei perechi Osetia Lezginka.

Principala diferență în variații constă în ritmul mișcărilor efectuate. De exemplu, în artiștii ceceni lezginka, cum ar fi "lacrimă", "aruncare" și "aprindere", dar osetienii arată caracter mai calm și mai lin.

După ce a trecut o lungă cale de existență, de la originile sale până în ziua de astăzi, lezginka a reușit să rămână conform tradițiilor și să păstreze aspectul original. Sentimentul de tact este dat caucazianilor din copilărie, de aceea chiar și în rândul tinerilor există mulți artiști talentați care stăpânează perfect arta dansului popular.

Mulți băieți și fete rusești se străduiesc, de asemenea, să realizeze stăpânirea lezginka. Există câteva modalități eficiente de a învăța rapid dansul popular la domiciliu, precum și o serie de reguli obligatorii care trebuie citite de toți dansatorii novici.

Ce trebuie să știți pentru începători

Oricine poate învăța lezginka, gata să se apropie deplin și responsabil de proces. Înainte de a începe să învățați, trebuie să știți care sunt temele fundamentate în dans. Deci, trecând de la o poziție la alta, se pot atinge anumite înălțimi în arta dansului.

Postura corectă este mai mult de jumătate din succesul viitor în studiul lezginka caucazian. Prima sarcină a tuturor coregrafilor este aceea de a "depăși" obiceiul de a începe să înceapă. Este o spate uniformă și frumoasă care acționează ca un fel de "evidențiere" a unui lezginka.

Ochii unei persoane își pot determina starea spirituală, dezvăluie sentimentele și experiențele pe care le trăiește în acest moment. Deci, în lezginka atenția este acordată atenției strânse. Băieții caucazieni care au fost creativi au dezvoltat chiar o "limbă de vedere", cu ajutorul căruia demonstrează un interes în cel ales în dans. Acest mod de "comunicare secretă" este diferit pentru băieți și fete: dacă un om trebuie să-și exprime punctele forte ale personajului său, îndreptându-și privirile direct în ochii partenerului, atunci pentru fete, dimpotrivă, este obișnuit să se țină modest și să privească departe.

Mișcările mâinilor sunt în lezginka cu privire la șapte poziții de bază, care sunt completate de variantele de afirmații și forme în procesul de acțiune.

Pentru picioare, există trei tipuri de mișcări de bază, fiecare necesitând un studiu detaliat și aprofundat în toate nuanțele:

 • Simplu, un singur tip "kovyryalki".
 • "Tipic" - de exemplu, o cascadă în performanță solo.
 • Pasul special.

Emoționalitatea dansului este de asemenea baza unui lezginka, a cărui performanță sinceră aduce plăcere nu numai publicului, ci și dansatorului. Un zâmbet larg, ochi arzând și inimă pasională - așa ar trebui să vadă și să simtă fiecare "participant" al acțiunii de dans.

Lecție video

Pregătirea și precauțiile

Pentru antrenament este important să ai un nivel bun de fitness fizic. Ritmul zdrobitor al unui lezginka în combinație cu elemente acrobatice nu se dovedește a fi ușor pentru toată lumea.

Cu toate acestea, nu vă fie frică înainte de timp, oricine poate stăpâni arta, chiar pe cont propriu. Principalul lucru este să stochezi materiale didactice de înaltă calitate, să alegi muzică ritmică și să ridici pantofi confortabili. Veți avea nevoie și de o oglindă mare, în fața căreia mișcările vor fi curățate.

Înainte de o nouă lecție, este important să faceți o pregătire temeinică, constând în încălzirea și încălzirea mușchilor. Antrenamentul constant și harnic, autocontrolul și disciplina, chiar și acasă, vor duce la atingerea scopului dorit - stăpânirea abilităților artei dansului caucazian.

Lecții începători

Pentru băieți

Lezginka tipii pot exprima masculinitatea, vehemența și invincibilitatea. Nu e de mirare că dansul caucazian a fost inițial interpretat de războinici. Și totuși există un tip distinct de performanță, în care doar bărbații iau parte.

mod dedescriereEficacitatea metodei (argumente pro și contra)
Luând un curs plătit de studiu cu un grupAceastă metodă de formare implică lecții de grup cu un coregraf profesionist.Avantajele acestei metode de formare sunt formarea intensivă cu un profesor competent. Organizarea unui program convenabil de cursuri, posibilitatea de a pune o întrebare instructorului în timpul procesului de dans, pentru a comunica cu oamenii interesați.
De obicei, astfel de grupuri recrutează 8-10 participanți, ceea ce exclude șansele de comunicare individuală cu coregraful. El nu va putea să acorde atenție fiecărui membru al echipei pentru 1,5-2 ore de formare. Și costul cursurilor este destul de ridicat.
Lecții individualeO abordare individuală a învățării de la un coregraf cu experiență.Această metodă de a învăța să danseze lezginka cel mai eficient, dar la un cost vine o sumă mare, care nu își poate permite tuturor.
Activități prietenoasePoți cere să-i înveți pe un bun prieten să danseze, care deține arta dansului și mai bine - reprezentantul popoarelor din Caucaz.Aceasta este cea mai ușoară și mai confortabilă modalitate de a învăța, deoarece clasele pot fi aranjate acasă gratuit sau pentru o recunoștință simbolică unui prieten. Cu toate acestea, nu toți sunt norocoși în cercul cunoștințelor care au un adevărat caucazian. În plus, abilitățile practice dobândite în procesul de școlarizare la domiciliu vor fi diferite de cele care pot fi obținute de la profesioniști.
Tutoriale video, formare onlineAceastă metodă implică efectuarea de cursuri de dans pe cont propriu prin intermediul DVD-urilor sau lecțiilor video online.Învățând să dansezi lezginka, folosind materiale video, un proces complex, pentru că nimeni nu va scoate în evidență greșeli, nu există posibilitatea de a pune o întrebare cu privire la tehnica de realizare a unei anumite mișcări. Trebuie să aveți auto-disciplină și eficiență pentru a vă dedica pe deplin lecțiilor.
Formare "comună" cu prieteniiVă puteți alătura un grup de prieteni interesați pentru a "depăși" toate dificultățile procesului de învățare.Probabilitatea de a recruta o echipa prietenoasa, din pacate, nu este prea mare. Dacă este posibil, sprijinul la îndemânare, lucrul în comun asupra greșelilor, abilitatea de a practica "simți" puterea "limbajului semnelor" poporului caucazian - toate acestea vor juca un rol pozitiv în perfecționarea competențelor. Dar, veți rămâne la nivelul amator. Și pentru a aduna un grup mare va trebui să închirieze o cameră, care va necesita cheltuieli de numerar.

Cu toate acestea, în timp, fetele au început să intre în modelul de dans. Astfel, a apărut și opțiunea de pereche de dans, în care femeile nu au doar etude și coregrafie coregrafice, ci joacă, de asemenea, un rol în întreaga performanță "dansatoare" a acțiunii de dans.

De ce merită dansând fetele lezginka

O fată caucaziană care poate dansa cu măiestrie o lezginka este mândră, în special, cu membrii familiei. Spre deosebire de bărbați, femeile se manifestă mai dulce în dans, dar și pasionat în același timp - mișcările netede și ușoare ale brațelor și picioarelor sunt înlocuite cu miscări rapide și pași ritmici.

Învățarea lezginka merită încercată pentru fiecare fată, deoarece dansul nu este doar o demonstrație a talentului și o expresie a respectului pentru tradiții sau o manifestare a interesului pentru patrimoniul cultural al unei alte națiuni. Aceasta este o modalitate foarte bună de a vă menține în formă, de a dezvolta flexibilitate și plasticitate.

Lezginka pentru copii

Copiii pot învăța cu ușurință să danseze, așa că scrieți copilul (frate, sora) într-un cerc coregrafic sau într-un ansamblu de dans folk caucazian. Într-o atmosferă în care spiritul adevărat al unui lezginka este prezent, împreună cu echipa și sub îndrumarea strictă a unui antrenor cu experiență, puteți obține cele mai bune rezultate.

De ce mulți oameni preferă să studieze acasă

Condițiile "Acasă" sunt cele mai convenabile pentru învățarea confortabilă:

 • Căutarea acompaniamentului muzical depinde de gustul dansatorului de început - principalul lucru este să alegeți muzica ritmică. Uneori este suficient să stabiliți ritmul potrivit pentru a începe, doar bateți-vă mâinile.
 • Mulți sunt încurcați pentru a arăta în mod deschis emoții în public. Acasă, fără nici o constrângere, puteți să zâmbiți în general, să exprimați sentimente violente și să "trageți" cu ochii în fața unei oglinzi, fără telespectatori neautorizați, consolidând "jocul în acțiune" cu mișcări și gesturi caracteristice.
 • Învățându-te, poți ajusta programul de antrenament pentru propriul tău mod. Este important să abordați procesul de învățare într-un mod disciplinat, fără a vă permite să vă "relaxați", deoarece nimeni nu poate controla absenteismul.
 • Formarea "la domiciliu" elimină costurile de bani ale serviciilor coregrafilor profesioniști, toate informațiile necesare pot fi obținute prin tutoriale video în care vor fi prezentate în detaliu și pas cu pas despre tehnica de a realiza lezginka.

Sfaturi utile și informații interesante

Lezginka nu este doar o combinație de mișcări frumoase și un ritm nebun, ci și o modalitate excelentă de a menține corpul într-o formă fizică bună, capacitatea de tonifiere a mușchilor și a organelor, prelungirea tinerilor și reîncărcarea bateriilor.

Fiecare începător de dans din primele lecții va putea observa:

 • Îmbunătățirea dispoziției și a sentimentului de veselie. Mulți oameni încep dimineața nu cu taxarea, ci cu performanța lezginka. Aceasta devine o bună tradiție pentru a îmbunătăți nu numai eficiența procesului de învățare, ci și o modalitate bună de a se "trezi" prin primirea unei taxe de energie pozitivă pentru întreaga zi.
 • Formele frumoase și subțire. Sa dovedit prin practică că în 2,5 ore de dansuri ritmice cu muzică inspiratoare, puteți pierde până la 1 kg de exces de greutate.
 • Formarea unei posturi mândre, care este utilă nu numai pentru stabilirea mișcărilor potrivite, ci și pentru sănătatea generală.
 • Abilitatea de a coordona mișcările: dobândirea dexterității și flexibilității.
 • Dezvoltarea grației, a materialelor plastice și a mersului grațios - toate acestea ajută mușchii să obțină elasticitate, ceea ce reduce în mod semnificativ riscul de rănire și entorse.
 • Încrederea este cheia succesului în toate eforturile. Deoarece baza unui lezginka este componenta emoțională, abilitatea de a transmite prin ochi întregul spectru luminos de sentimente este utilă nu numai pentru o performanță fascinantă, ci și pentru o viață obișnuită.

Poți să înveți să dansezi singuri lezginka, dar inventarul cu toate atributele video și alte atribute necesare va fi insuficient.

Dansul dansului necesită un angajament complet, costurile ridicate ale forței fizice, răbdarea și disciplina, o mare dorință de a stăpâni arta. Este necesar să se perfecționeze și să se perfecționeze nu numai stăpânirea mișcărilor și un sentiment de tact muzical, ci și dezvoltarea talentului de actor în vederea îmbinării după o mulțime de clase cu energia acțiunii pasionale.

Lasă Un Comentariu