Cum se obține un pașaport al Federației Ruse la vârsta de 14 ani - o listă de documente și un plan de acțiune

La vârsta de paisprezece ani, fiecare cetățean al Rusiei primește un pașaport. Documentul trebuie să fie primit în termen de o lună de la data nașterii, altfel va trebui să plătiți o amendă de la 1.500 la 2.500 de ruble, în conformitate cu articolul 19.15 din Codul RF al contravențiilor administrative. Prin urmare, trebuie să solicitați un document de identitate imediat a doua zi, de îndată ce ați împlinit vârsta de 14 ani.

Obținerea unui pașaport intern al Federației Ruse la vârsta de 14 ani reprezintă un plan pas cu pas.

 1. Solicitați o carte de identitate în termen de 30 de zile de la data executării de 14 ani.
 2. Colectați un număr de documente, lista acestora poate fi găsită prin contactarea biroului de pașapoarte sau a site-ului serviciilor de stat.
 3. Scrieți o cerere de pașaport.
 4. Ridicați ID-ul la ora stabilită.

Cât timp va dura

Într-o situație în care un cetățean a depus o cerere la locul de reședință - se emite un pașaport în termen de 10 zile. Când recursul a fost la locul înregistrării temporare, documentul poate fi primit în 2 luni, dar nu mai târziu.

După finalizarea documentului, se oferă posibilitatea de a emite un certificat provizoriu și apoi se schimbă un pașaport.

După primirea unui pașaport, a realizat o pictură personală pe o anumită pagină și în documentul de primire.

Lista completă a documentelor

 • Două fotografii de 3,5 cm x 4,5 cm. Fotografiile sunt permise atât în ​​culori, cât și alb-negru. Fața pe ele ar trebui să ocupe cel puțin 80% din spațiu și este situată strict din față. Ovalul capului nu trebuie să fie ascuns de o coafură. Este permisă o fotografie cu ochelari, cu condiția ca aceștia să-i poarte mereu și să nu ascundă sau să ascundă ochiul.
 • Certificat de naștere. Au revenit proprietarului simultan cu pașaportul. În caz de pierdere, puteți să comandați un duplicat în registratură.
 • Documentul de apartenență la cetățenia Federației Ruse. Se dovedește în biroul de pașapoarte. Trebuie să aduci un certificat de naștere, pașapoartele părinților și un extras din casa. Recent, marca este plasată direct pe certificatul de naștere.
 • Primirea plății taxei. Costul pentru 2018 este de trei sute de ruble. Puteți prezenta atât chitanța în sine, cât și detaliile pentru aceasta.
 • Formular de cerere pentru obținerea unui pașaport al Federației Ruse. Completate de către destinatar. Informațiile despre Ph.I.O. și data nașterii sunt completate manual, cu majuscule. Trebuie să se pună semnătura destinatarului și a angajatului departamentului de migrație care acceptă documentele.

Primirea la oficiul pașaportului

Cererea de primire se depune la locul de reședință permanentă sau de ședere temporară a unui cetățean. Trebuie să veniți la timp, să scrieți o declarație și să obțineți un document. Emiterea se face la rândul său.

La contactarea biroului de pașapoarte, timpul de emitere este mai scurt. Când aplicați la MFC, trebuie să așteptați mai mult, deoarece personalul instituției vă preda documentele la biroul de pașapoarte.

În situațiile în care copilul nu poate face o declarație independentă, puteți apela angajatul serviciului care primește documentele la domiciliu. Pentru a face acest lucru, un adolescent sau reprezentantul său legal trebuie să completeze o cerere.

Intrarea în MFC

Vino la MFC la locul de reședință. Transmiteți documentele necesare și scrieți o declarație. Obțineți o chitanță de la angajatul centrului.

Un mare plus față de recurs este că nu există cozi lungi la MFC și un serviciu mai eficient pentru clienți. Documentele sunt acceptate în fiecare zi de lucru în timpul orelor de lucru, și nu la un timp de recepție special, ca în biroul de pașapoarte.

De asemenea, angajatul MFC poate completa rapid o aplicație, iar copilul va trebui să semneze doar.

Cu toate acestea, termenul de înregistrare este oarecum mai lung decât în ​​biroul de pașapoarte și va dura aproximativ 14 zile.

Primirea prin portalul serviciilor publice

 • Înregistrați-vă când utilizați site-ul pentru prima dată.
 • Conectați-vă la contul dvs.
 • Selectați din meniul "Servicii electronice", accesați secțiunea "Servicii federale".
 • Specificați categoria "Eliberarea pașaportului intern".
 • Completați toate câmpurile din aplicația care apare.
 • Încărcați o fotografie care îndeplinește criteriile.
 • Trimiteți cererea.
 • Luați o invitație pentru a obține un pașaport.

Merită menționat faptul că această funcție nu este încă valabilă în toate regiunile țării.

Ce ar trebui să fac dacă mi-am întors pașaportul cu o eroare?

Când primiți un pașaport în mâinile dvs., trebuie să examinați mai întâi tot ceea ce este scris pentru prezența diferitelor erori și greșeli. Dacă este detectată o eroare, trebuie să vizitați imediat biroul de pașapoarte sau MFC cu cerința de a înlocui documentul. Vino după ceva timp pentru un nou pașaport. Într-o situație în care locul de primire este biroul de pașapoarte, trebuie să ridicați buletinul de identitate acolo.

Dacă recursul a fost făcut în termen de 30 de zile de la primirea pașaportului, înlocuirea este gratuită În cazul în care timpul de depunere depășește 30 de zile, în conformitate cu articolul 19.15 din Codul privind încălcările administrative ale Federației Ruse, în regiuni se aplică o amendă între două și trei mii de ruble și între trei și cinci mii de ruble la Moscova și Sankt-Petersburg.

Un cetățean este obligat să-și compună cererea în conformitate cu modelul stabilit și să indice la punctele 9 și 11 erorile. Apoi trebuie să depuneți cererea în sine, pașaportul vechi, două fotografii, certificatul de naștere și alte documente trimise pentru primire.

După ceva timp, trebuie să veniți să ridicați un nou document.

De ce poate refuza eliberarea unui pașaport

Principalele motive pentru care refuză să ia documentele pentru înregistrarea unui pașaport:

 • Cererea de primire este completat incorect.
 • Fotografiile nu îndeplinesc cerințele specificate.
 • Nu se plătește plata taxelor de stat sau nu sunt furnizate detaliile acesteia.
 • Nu au fost furnizate documente necesare pentru documente.

Motivele refuzului după ce documentele au fost deja luate:

 • Instrucțiunea conține date incorecte.
 • Nu se înregistrează la solicitant.
 • Informațiile privind plata taxelor de stat nu au fost primite în sistemul de plăți de stat și municipale.

Ca un copil, primiți un pașaport la vârsta de 14 ani

Pentru a obține un pașaport pentru un copil, trebuie să contactați biroul de pașapoarte și să scrieți un formular de cerere utilizând șablonul existent. Umplerea este posibilă atât cu mâna - pastă neagră, cât și cu litere mari și imprimarea pe un computer.

Toate lucrările sunt emise de părinți, deoarece copilul este încă minor. În plus față de părinți, tutorii legali, reprezentanții oficiali sau alte proxy-uri pot scrie o declarație. Asigurați-vă că atașați documentele care confirmă aceste puteri.

Este necesar să se colecteze toate informațiile necesare despre copil și să se furnizeze pașaportul reprezentantului său (original și fotocopie). Prezența adolescentului este obligatorie.

Lista documentelor

 • Formularul de cerere din partea reprezentanților oficiali sau a părinților copilului.
 • Certificatul de naștere - copie originală și copie legalizată.
 • Pașaportul unui cetățean al Federației Ruse, dacă a împlinit vârsta de 14 ani.
 • Orice fel de carte de identitate care însoțește adultul.
 • Patru fotografii mat de dimensiuni de 3,5 cm x 4,5 cm. Poate fi alb-negru sau color.
 • Primirea plății datoriei de stat. Pentru pașaportul internațional al vechiului eșantion, costul este de 2000 de ruble, pentru noua versiune - 3500 de ruble.

Unde să meargă și cât timp va dura

Termenul de înregistrare la locul de înregistrare nu durează mai mult de o lună. În această situație, atunci când documentele sunt depuse la locul de ședere temporară, înregistrarea poate fi amânată până la 4 luni.

Eliberarea pașapoartelor tip vechi se face atât în ​​biroul de pașapoarte, cât și în MFC. Primirea unei noi versiuni se face numai în biroul de pașapoarte.

Sfaturi utile

Când completați chestionarul, nu trebuie să specificați adresa de rezidență, ci adresa de înregistrare reală.

Fotografia trebuie să aibă un fundal uniform de lumină. Prezența altor angajați poate fi respinsă. Când trimiteți fotografii în format electronic, acestea pot fi pre-procesate în editor.

Pașaportul unui cetățean al Federației Ruse este principalul act de identitate care operează pe teritoriul Federației Ruse. Este necesar să aveți grijă de primirea în timp util și să planificați o înlocuire. Este necesar să aveți grijă de ea, să nu permiteți pierderi. Acest lucru vă va scuti de plata unor amenzi suplimentare și de a evita problemele de uz casnic inutile.

Lasă Un Comentariu