Căi eficiente de îndepărtare a ruginei de la metal

În viața de zi cu zi și la lucru folosim obiecte metalice. Sub influența mediului, produsele sunt supuse coroziunii. Rugul poate apărea nu numai pe obiectele de uz casnic, ci și pe corpul mașinii. În acest caz, trebuie să îl eliminați. Dar este mai bine să încercați să opriți dezvoltarea coroziunii cu ajutorul căilor de atac folclorice sau chimice de uz casnic, respectând măsurile de siguranță.

Oțet de masă

Folosind oțet de masă de 9%, se îndepărtează plăcile din obiecte mici - monede, cuțite, unelte și elemente decorative. Acestea sunt înmuiate în oțet timp de două ore (produsele de dimensiuni mari necesită timp suplimentar). Apoi se spală cu apă. Experții recomandă combinarea oțetului cu suc de lamaie - un amestec de acizi ajută la rezolvarea mai eficientă a problemei.

Acid citric și oxalic

Atunci când se prepară o soluție de acid citric sau oxalic, este necesar să se respecte o proporție: luați 1 litru de apă pentru 1 ceașcă de acid. Lichidul este adus la fiert, iar unghiile, piulițele, cleștele și alte obiecte ruginite se scufundă în el. Apariția bulelor indică necesitatea opririi soluției și lăsarea să stea timp de 8 ore. Raidul este îndepărtat folosind o perie metalică. După înmuierea produsului în acid, fierul este spălat cu detergent de spălare vase, uscat și plasat într-o soluție anti-coroziune.

Soda, făină și oțet alb

Experții recomandă utilizarea amestecurilor de pastă pentru îndepărtarea ruginei. Pentru produsele din alamă de curățare 1 linguriță de sodă se amestecă cu oțet, se adaugă făină și se agită până se obține o pastă. Se rupe rugina si se lasa o ora. După îndepărtarea țesăturii, placa se spală cu apă și se usucă. Acțiunile sunt repetate până când alama obține o culoare naturală.

Alka-Seltzer, Coca-Cola, ketchup și alte mijloace improvizate

Pentru a elimina rugina, puteți folosi Alka-Seltzer, ketchup, Coca-Cola.

  • Hangover pastile care conțin acid acetilsalicilic, citric anhidru, carbonat de sodiu, îndepărtați rugina. Soluția trebuie concentrată.
  • Ketchup (oțet sau acid citric în compoziție) se aplică timp de mai multe ore.
  • O modalitate simplă, dar eficientă de a elimina o problemă ușoară este plasarea produsului în Coca-Cola (substanța activă este acidul fosforic) pentru o perioadă de timp.

Utilizarea mijloacelor improvizate de uz casnic va economisi bugetul familiei.

Produse chimice populare de uz casnic

Cei care doresc să utilizeze substanțele chimice ar trebui să analizeze materialele care ajută la îndepărtarea nu numai a ruginei de pe metal, ci și a pietrei. Ca parte a substanțelor chimice de uz casnic, acidul oxalic și terebentina sunt adesea prezente, deci este important să se studieze caracteristicile detaliate ale acestora și să se afle care sunt proprietățile anticorozive ale medicamentelor selectate.

Cel mai solicitat agent chimic care îndepărtează perfect rugina la domiciliu este un solvent, care este aplicat uniform în zonele afectate și cu ajutorul unei perii rigide îndepărtează placa. După procedură, zona afectată este ștersă cu o cârpă uscată și tratată cu medicamente anticorozive. Există, de asemenea, convertoare de rugina care contribuie la suspendarea și răspândirea acesteia.

Caracteristici de îndepărtare a coroziunii din diferite obiecte

Caroserie auto

Înainte de a utiliza preparatele anticorozive, studiați instrucțiunile. Întrebarea actuală pentru autovehicul este cum să elimini pete roșii pe corp, care reduc costul mașinilor de vânzare și strică aspectul.

Modalități de curățare:

  • Procesați zona afectată pe corp cu acid ortofosforic.
  • Experții recomandă utilizarea amestecurilor care conțin săruri de zinc. În acest caz, se folosește metoda electrochimică de curățare a corpului. Amestecul este aplicat pe o rană de tampon pe electrod, apoi electrodul este conectat la baterie și stratul curat se curăță rapid.

Caracteristicile comparative ale fondurilor

substanțătrăsătură
"Detoxil"Acesta conține un surfactant acid care este utilizat pentru a procesa părți mari ale mașinii.
Antirzhavchina "Neomid 570"Îndepărtează atât petele de rugină noi, cât și cele vechi. Se poate aplica la suprafață și după o jumătate de oră se spală cu apă.
"Tsinkar"El promovează nu numai îndepărtarea ruginei, ci și un film care protejează împotriva coroziunii.

Utilizarea substanțelor chimice trebuie să fie în conformitate cu reglementările de siguranță.

Purificarea obiectelor mici de uz casnic

  1. Pentru curățarea obiectelor de uz casnic utilizați formulări delicate. Adrilan ajută la curățarea obiectelor emailate metalice.
  2. La prelucrarea metalelor neferoase se observă proporțiile la aplicarea amestecurilor. Elementele mici din soluțiile anti-coroziune nu trebuie să depășească 8 ore.

Prevenirea ruginii

Pentru a evita rugina pe metale, cum ar fi fonta, fier, oțel, aluminiu, trebuie să respectați regulile de stocare. Produsele trebuie să fie într-un loc uscat și să se șterge după utilizare.

Lasă Un Comentariu