Ce este ohaben și de ce a fost iubit în Rusia

Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați de istoria Rusiei. Mai des, întrebări au fost întrebate despre ce au purtat strămoșii noștri și cum. Pentru mulți, sensul cuvântului "ohaben" nu este familiar. Acesta este un cuvânt rusesc pentru îmbrăcăminte din secolele XV-XVIII. Etimologia o asociază cu cuvântul "encase", ceea ce înseamnă îmbrățișare, îmbrățișare. Numele acestui articol de îmbrăcăminte a primit, pentru că la purtat, mânecile au rămas libere și au fost legate la talie.

Descrierea detaliată

Ohaben este o variantă a unui caftan cu păr lung, caracteristică distinctivă a cărui formă și lungime erau mânecile. În manșoanele din zona armei erau tăieturi lungi. Când au fost ținuți haabenii, mâinile lor erau înfipte în mâneci și tăieturi, iar mânecile scurte de cădere liberă erau legate în spate. Nodurile speciale nu au fost. În ciuda structurii complexe, nu au existat inconveniente. Dimpotrivă, această opțiune este mâneci practice.

Gulerul avea forma unui cvadrangul pe tipul de pliere. Dimensiunea a ajuns la mijlocul spatelui. Dispozitivul de fixare era amplasat în partea din față, butoanele au fost fixate la capăt.

Ohaben a fost considerat îmbrăcăminte exterioară pentru sezoanele calde. Dar au existat modele concepute pentru sezonul rece. Ele au fost completate cu gulere pristyazhnimi, realizate din blană de vulpe arctic, vulpe, castor.

Îmbrăcămintea din Rusia antică

Ceea ce purtau bărbații

În sezonul rece, bărbații purtau pălării ca pălării. Erau diferite stiluri de blană, lână. Metoda de împâslire a fost adesea folosită. Ne-am întâlnit în același fel:

  • Capace din pâslă.
  • Dressing.
  • Banderolele.

Îmbrăcăminte pentru bărbați:

  • Acoperiți.
  • Derulați.
  • Ordine unică.
  • Ohaben.
  • Blana

Îmbrăcăminte confortabilă, practică și obișnuită a fost o parcurgere - o variantă a unui caftan lung. Nu și-a închis cizmele, nu a interferat cu mișcările. Calitatea țesăturii depinde de bogăția proprietarului.

Furul a fost folosit de reprezentanți ai diferitelor clase, cel mai adesea era o piele de oaie, blană de beaver, iepure, vulpe și vulpe arctic.

Ei purtau, de asemenea, o căpită lungă ca mantaua, fără mâneci, care era cusută dintr-o bucată de țesătură de in.

Ce femei purtau

Ca îmbrăcăminte exterioară, femeile au pus pe panza. Butoane utilizate de sus în jos. Deasupra capului au pus pe warmpani, teprey, blănuri.

Goperii scurți purtau bogați și săraci. Pentru prețul țesăturii, decorării și decorării, sa determinat la ce clasă aparține femeia. În plus, ei purtau odynoryki, haine de blană într-o pelerină.

În vreme rece, femeile își pun pălăriile de diferite stiluri, împodobite cu blană. Eșarfe colorate, colorate, purtate peste pălării de blană.

Imbracaminte pentru copii

La vârsta de 6 ani, copiii din Rusia nu aveau îmbrăcăminte exterioară. În cazul în care copilul a trebuit să părăsească casa în timpul sezonului rece, frații mai mari au pus pe haina de blană.

Un baiat de la 6 la 15 ani a fost obtinerea unui hoodie.

Informații interesante

Îmbrăcăminte în Rusia a purtat mult timp nu numai scop funcțional. Slavii credeau că nu doar protejează împotriva vremii nefavorabile, ci îi salvează și pe proprietar de forțele întunecate, cu ochii răi, cu daune. A servit ca talisman, astfel încât broderiile și bijuteriile protejate de rău au fost considerate amulete.

Interesant, strămoșii noștri nu au cusut copii decorarea țesăturilor noi. Practic, toată îmbrăcămintea pentru copii a fost făcută din hainele folosite de părinți. Slavii credeau că era cel mai bun talisman pentru copii, așa că hainele pentru băieți erau cusute din lucrurile tatălui și pentru fete din lucrurile mamei.

Studiind costumul național rus, puteți învăța o mulțime de interesante și utile din istorie. Totul în haine a fost gândit și funcțional. Aceasta este ceea ce lipsește adesea în lucrurile moderne. Iar dacă vă uitați atent, trăsăturile vechiului caftan rusesc pot fi văzute în unele modele moderne de haine, impermeabile. Moda capes, de asemenea, de la distanță seamănă cu aceasta.

Lasă Un Comentariu