Cum să cureți nasul unui nou-născut la domiciliu

După naștere, copilul are diverse probleme, dintre care una este congestia nazală. Incapacitatea de a respira complet afectează starea generală a sugarului. La un copil, pasajele nazale sunt înguste, acumularea mucusului previne trecerea aerului. După stabilirea cauzei congestiei nazale, este necesară curățarea corectă a nasului nou-născutului.

Instrucțiuni pentru curățarea mlaștinilor prin diverse mijloace

Soluție salină

Se înmoaie crustele cu soluție salină. Este necesar să-l pui pe spate, astfel încât capul să fie ușor răsturnat. Apoi picură 3 picături în fiecare nară. O baie caldă în fața toaletei de seară vă poate ajuta. În acest caz, extractul de coajă și mucus nu oferă muncă.

Bumbelul de bumbac

Ele pot fi făcute în mod independent.

 1. Luați un tampon de bumbac și rupeți în două jumătăți. Lăsați una și rupeți cealaltă în patru părți identice.
 2. Patru părti răsucite.
 3. Flagella se înmoaie în apă caldă.
 4. Introduceți alternativ mișcările rotative în fiecare pasaj nazal și extrageți conținutul (pentru fiecare nară există un flagel separat).

Pear douche

Perechile medicale pot fi cumpărate la farmacie. Procedura se face după cum urmează:

 1. Introduceți soluție salină în nas.
 2. Se fierbe pere și se răcește înainte de utilizare.
 3. Stingeți aerul prin strângerea pere.
 4. Introduceți cu grijă în nară și deconectați-vă treptat mâna.
 5. Miscari clare nu se fac, dar nu trebuie sa ezitati.
 6. După procedură, se procesează pere.

aspirator

Cumpărați un dispozitiv de farmacie pentru sugerea lichidelor nedorite. Procesul de curățare a nasului cu un aspirator la domiciliu are unele asemănări cu procedura cu o pere. Copilul nu va simți disconfortul, dar va avea o ușoară gâlcei.

 1. Adăugați soluție salină sau ungeți nasul cu ulei pentru bebeluși.
 2. Introduceți tubul în nara conectată la recipient. Luați o secundă în gură și scoateți formarea cu o singură aspirație.
 3. Eliminați conținutul din container.

Muguri de bumbac

Curățarea cu muguri de bumbac este interzisă. Pericolul este că părinții neexperimentați pot pune bagheta prea adâncă și pot răni membrana mucoasă. Bagheta este mai mare decât pasajele nazale la un copil.

Tub de silicon

Introduceți un capăt al tubului în canalul nazal, celălalt capăt în gură și trageți aerul. Deci conținutul nasului va fi extras.

Alte metode

În plus față de aspiratoare, pere, tuburi, flagel și alte metode, există picături speciale. Mijlocul cu ușurință va ajuta la înmuierea crustelor și hidratarea mucoasei nazale. Dar merită să ne amintim că spray-urile pentru nou-născuți sunt interzise, ​​este mai bine să folosiți picături.

Sfaturi de Dr. Komarovsky

Copiii mici nu știu cum să-și sufleze nasul. Ei au nevoie de ajutor în asta. Dr. Komarovsky recomandă utilizarea unui aspirator. Instilând o soluție salină într-un nas (o linguriță de sare pe 1 litru de apă) sau fiziologic, promovează mișcarea mucusului din secțiunea anterioară în zonele îndepărtate unde copilul o înghită. Nu merită să ne fie frică, nu este periculoasă.

Caracteristicile rinitei fiziologice la copii

Dacă un nas curbat la un copil durează câteva săptămâni, copilul strănută, tuse, are o temperatură ridicată a corpului, acestea sunt primele semnale pentru a vedea un medic. Sarcina principală este de a stabili cauza.

La nou-născuți, există două forme principale de rinită:

 • Acută.
 • Cronică.

Forma acută se manifestă din cauza infecției. La începutul bolii, mucoasa nazală se umflă. Mucusul acumulat dă copilului disconfort, împiedică respirația completă, există o încălcare a suptării. Pentru a afla cauza și pentru a ajuta copilul să se recupereze, la primele semne ale bolii, contactați imediat medicul pediatru.

Prevenire și sfaturi utile

Ca măsură preventivă pentru a preveni formarea de cruste și mucus în nas, se recomandă monitorizarea microclimatului (temperatura aerului 20-22 grade, umiditate 60%) în camera în care este nou-născutul. Curățarea zilnică umedă și aerisirea. Nu utilizați încălzitoare, deoarece acestea usucă aerul. Mergeți în orice vreme.

Părinții ar trebui să știe cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru copilul lor. Nou-născuții sunt fără apărare și necesită atenție și îngrijire constantă. Dacă părinții nu doresc să riscă și să-și curățească propriul nas, este mai bine să consulte un medic. Nu faceți auto-medicație. Dacă aveți probleme cu starea de sănătate a copilului, sunați la o ambulanță.

Vizionați videoclipul: Igiena nou-născutului: nasul și gurița (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu