Cum să înveți un copil în ghiveci - sfaturi și plan de acțiune

Școala drăgălașă cauzează teama nu numai a părinților. De cele mai multe ori, copiii privesc o astfel de perspectivă departe de partea pozitivă. Întregul proces durează mult timp, iar în cele mai multe cazuri - o săptămână.

De la ce vârstă trebuie să predați oala

Perioada de școlarizare variază foarte mult. Unii încep de la începuturile copilariei, ținându-le pe un bazin sau pe o baie. Alții așteaptă momentul până când copilul însuși înțelege ce este pentru oală.

La ce vârstă să stăpânească, decideți părinții înșiși. Dar merită să ne amintim că până la 12-18 luni, miezul încă nu controlează umplerea vezicii urinare și a intestinelor, prin urmare, experții recomandă începerea imediat după această perioadă. Acest lucru este precedat de mai mulți factori care ar trebui să fie semnalul principal că copilul este pregătit:

 • Copilul este capabil să stea singur, să se scufunde în jos, să se ridice de la poziția "jumătate crocantă".
  El este interesat de imitarea adulților, de folosirea toaletei.
 • Poate să rămână uscat mai mult de 2 ore.
 • Nu urinați în timpul somnului în timpul zilei.
 • Îndepărtează intestinul aproximativ în același timp.
 • Înțelege apelul adresat lui pentru oferta de a vizita toaleta.
 • Își pot exprima nevoile prin bâlbâi, gesturi, cuvinte simplificate.

Adesea, părinții ale căror copii se duc la oală la 7-10 luni sunt exemplificați. Ei încep să învețe aproape de la naștere, ținând peste un bazin. Dar aceasta nu este o adevărată abilitate. Este cauzată de un reflex la anumite sunete ("scris", "aaaa") sau acțiuni (suflare pe organele genitale, clic pe un deget, etc.).

Nu trebuie să începeți procesul în timpul așa-numitei "crize a primului an", care durează aproximativ 10-14 luni. Unele copii mici care "pot" să meargă la oală pe an, refuză brusc să facă acest lucru într-un moment de tranziție. Cel mai potrivit este de 15-18 luni. Dacă așteptați doi ani, când copilul începe să înțeleagă relația dintre lucruri, explicațiile părinților și își controlează sentimentele, atunci formarea va fi mult mai rapidă și fără suprasolicitare emoțională negativă.

Perioadele de vârstă listate sunt aproximative, fiecare copil fiind individual. Depinde direct de starea de sănătate, de capacitatea friabilităților și de alți factori.

Cum sa alegi oala potrivita

O mare varietate de oale în magazinele pentru copii poate fi confuză nu numai pentru copil, ci și pentru un adult. Toată lumea are propriile poziții și puncte slabe care pot juca un rol negativ.

Oală clasică

Pentru fete, ele au de obicei o formă rotundă, deoarece în acest caz este mai convenabil pentru ea să-și miște picioarele. Pentru băieți alegeți o formă ovală ușor alungită. Deci, picioarele sale opuse vor fi separate, iar penisul nu va fi fixat de solduri. De obicei, acest model este folosit în grădinițe. Dacă aveți de gând să trimiteți crumbs în pepinieră, această opțiune este optimă.

Olita scaun

Un fel de oală clasică. Baza sa este un scaun cu o gaură în mijloc, unde este introdus recipientul. Poate cu un capac, ca o toaletă imitativă.

muzică

A apărut relativ recent. El răspunde cu o melodie să-l lovească cu lichid. Îi place copilul. Cu toate acestea, această alegere nu este cea mai bună, deoarece produce un reflex condițional pentru muzica gajată. Prin urmare, auzind aceeași melodie pe stradă, el poate umezi chiloții.

Jucărie

Pentru a atrage atenția și interesul, mulți părinți aleg un vas sub formă de animale sau mașini. Soiurile lor sunt grozave, unele cu caracteristici suplimentare precum sunetul sau iluminatul. Dar această specie are un dezavantaj semnificativ. Distrugându-se și rămânând pe ea, miezul își înrăutățește sănătatea. Așezarea lungă în această poziție determină stagnarea sângelui în organele pelvine și poate provoca inflamații.

Transformarea vasului

Această viziune este foarte convenabilă, deoarece la început poate fi folosită ca un vas regulat și, după ce ați dezasamblat, veți avea un suport pentru toaletă sub forma unei scări și a unui scaun mic pe ea. Are o dimensiune mică, compactă.

Dulgherie

Această probă este bună pentru că puteți să o luați cu dvs. pe călătorii scurte și plimbări, inclusiv o clinică. Când este îndoit, este un scaun plat plat. Dacă este necesar, picioarele sunt extinse în partea inferioară, este atașată o pungă de unică folosință, care este apoi pliată și aruncată. Pentru a evita incidentele, înainte de a folosi în locuri publice, practicați acasă de câteva ori, astfel încât copilul să fie folosit.

Deși alegerea este minunată, ar trebui să începeți cu cele mai simple modele, luând în considerare trăsăturile anatomice ale unui băiat sau unei fete.

Potul este de preferat sa cumpere plastic. Lemnul și metalul sunt foarte rare, dar sunt incomod de folosit din mai multe motive. Lemnul are tendința de a colecta murdăria și microbii în microfraguri. Metalul este prea rece, ceea ce poate răci organele genitale.

Plan plan pentru școală timp de 7 zile

Acest tip de formare este relevantă numai de la 18 luni. Este nevoie de doar o saptamana, insa necesita perseverenta suficienta din partea parintilor. În plus, trebuie să plătiți lecția toată ziua, deci ar trebui să scăpați de alte preocupări.

1 zi

Dimineața, schimbați scutecele de pe chiloți. Copilul trebuie să fie explicat că este suficient de mare pentru ei. Familiarizați-vă cu oala, desenând o analogie cu toaleta, care este folosită de adulți. Puteți demonstra cum îl folosiți. Următorul ar trebui să stea copilul pe oală la fiecare 30-40 de minute. Principalul lucru este să-l păstrați pe el timp de 2-3 minute. Pentru a face acest lucru, utilizați o varietate de jucării și accesorii. Dar face-o fără violență, pentru a nu sperie interesul. Râbușii trebuie să se obișnuiască cu sentimentele lor.

2 zile

Continuați să însuflețiți abilitățile din prima zi. În același timp, ședința pe oală crește în timp. De asemenea, uitați-vă la reacția copilului. De îndată ce apar semne de nevoie, oferiți-vă să stați pe oală. Cel mai probabil, el nu va refuza. Dar dacă nu doriți, puteți folosi un vas din plastic sau un bazin. Apoi explicați din nou necesitatea procedurii.

Dacă copilul scufunda sau pată pe pantaloni, nu-l certa. Putem spune că este neplăcut să fii în această formă.

3 zile

Refuzul potului nu este numai acasă, ci și pentru o plimbare. Înainte de a părăsi casa, zdrobi copilul la toaletă. Apoi mergeți la o plimbare. Poți să iei oala cu tine, dar nu te poți mișca de acasă și, dacă este necesar, să te întorci la toaletă.

4 zile

De obicei, pentru această zi copilul înțelege nevoia de oală și se ocupă cu plăcere de nevoia sa. Dar controlul parental este încă necesar, deoarece poate fi uitat în timpul unei perioade de joc sau de divertisment. De asemenea, imediat după trezire, aduceți la toaletă, deoarece vezica devine plină în timpul somnului.

5, 6 și 7 zile

În aceste zile există o consolidare a competențelor dobândite. Părinții monitorizează copilul, amintindu-i de nevoia de a vizita toaleta.

Cu fiecare victorie independentă în acest proces, este nevoie de o laudă puternică, cu fiecare alunecare, o schimbare tăcută de haine.

Nu fiecare copil se ocupă de oală în conformitate cu această schemă. Unii refuză să meargă pe ea și continuă să scrie și să se îmbrace în chiloți. Nu este nimic în neregulă cu asta. Amânați clasele pentru o vreme, pregătiți-vă pentru pregătirea ulterioară.

Tehnica Dr. Komarovsky

Faima celebrului doctor Oleg Evgenievich Komarovsky sfătuiește să înceapă o școală nu mai devreme de 2-2.5 ani, când copilul va fi mai mult sau mai puțin pregătit pentru acest lucru, atât psihologic, cât și fiziologic.

Mai întâi de toate, trebuie să-i familiarizați copilul cu un vas. Explicați pentru ce este. Plante imediat după ce dormi, mănâncă, înainte de mers și după. Și doar când au înțeles că era timpul. În aceste cazuri, succesul cel mai probabil al cazului. Și apoi ar trebui să-l laudeți. Dar dacă sa dovedit a fi o dorință, trebuie să rămâneți tăcut.

La vârsta de 2 ani, copilul poate să decoleze și să poarte pantaloni și colanți. Prin urmare, accentul nu se pune pe potul în sine, ci pe un proces secvențial: mai întâi este luat oala, ciorapi, chiloți sunt scoase, stau jos, se trezesc lucrurile, se ridică, se face bine și îi spune părinților ce a făcut. Acest lucru poate fi transformat într-un joc interesant pe care copilul îl va dori și el va continua să o facă singur.

Vizitarea sălii de toaletă ar trebui să se încadreze treptat în modul zilei. În acest caz, nu se recomandă o abandonare completă a scutecelor. Este destul de posibil să-l utilizați în timpul somnului de noapte și în timpul zilei, să faceți plimbări pe vreme rece și călătorii lungi. Dar dacă copilul sa trezit uscat, trebuie urgent să-l puneți pe oală și laudă pentru un astfel de "act".

Unii copii preferă imediat toaleta. Dar acest aspect nu este atât de important. În acest caz, este mai important să ridicați un scaun pentru mic preoți și un suport, astfel încât fumul să poată urca cu ușurință acolo. În special, aceasta este o opțiune pozitivă pentru băieți, deoarece este mai convenabil să scrieți acolo. În acest caz, exemplul Papei, care arată cum îl fac "adevărații bărbați", ajută bine.

Caracteristici ale școlarizării copiilor de diferite vârste și genuri

Predarea unui copil la oală de la naștere necesită mult timp și atenție mamei. Este necesar să se monitorizeze manifestările nevoilor friabilei: își răsucesc picioarele, încep să se păcălească etc. În mod gradual, mama cunoaște intervalele aproximative de timp. Dar experții nu aprobă o astfel de pregătire. Ei consideră acest lucru un reflex dezvoltat de acțiuni repetitive.

La 12-18 luni, școlarizarea poate fi complicată de criza din primul an, când copilul începe să se recunoască ca persoană și încearcă să reziste tuturor învățăturilor părintești. Chiar dacă copilul a mai dobândit o astfel de abilitate, el poate să nu mai stea pe oală și să apere nevoia de chiloți. Nu este nevoie să-i certați pe micuț pentru acest lucru, psihicul său nu este complet format și este necesară o abordare delicată.

Este un alt lucru când copilul are vârsta de 2-2,5 ani. La această vârstă, copilul înțelege părinții, cuvintele și explicațiile adresate lui. În acest caz, puteți vorbi cu el, explicați necesitatea de a vizita camera de toaletă și de a menține igiena.

Dar în funcție de podea, succesul antrenamentului nu este văzut. Da, fiecare copil este individual. Dar, la fel cum un băiat poate începe să folosească el însuși accesoriile de toaletă, așa că fata poate fi înaintea lui în această sarcină dificilă. Există doar o variantă în alegerea unui vas, deoarece pentru băieți este de preferat să existe o muchie în față, astfel încât "pisyun" să nu se ridice.

Probleme și dificultăți

Se întâmplă că școlarizarea a avut loc în mod normal și brusc, într-o clipă copilul țipă și refuză să stea pe oală. Motivele pentru acest lucru pot fi multe. Una dintre ele este o suprafață rece, care a creat disconfort și disconfort.

Nu forța să stea pe oală. Nu numai că provoacă o dezgustătoare sălbatică, ci poate și să deterioreze sănătatea.

Procesul este cel mai bine realizat într-o atmosferă relaxată, fără sunete dure și "grabă". Apoi se poate concentra.

Criza din primul an, care a fost menționată de mai multe ori, devine și ea o cauză a eșecului ...

Problemele pot apărea din următoarele motive:

 • Nașterea unui copil ulterior care distrage părinții de la secție.
 • Reloca.
 • Mediul familial negativ.
 • Diverse boli și afecțiuni.
 • Criza de trei ani asociată cu manifestarea independenței și a neascultării.
 • Censure, țipete.
 • Alte situații stresante.

Se întâmplă adesea că mama încearcă să învețe fumul în ghiveci în felul următor - băieții, iar ea o apucă brusc și se așează pe oală. Îi sperie copilul și provoacă o reacție negativă.

Sfaturi utile

Pentru a învăța copilul în ghiveci, există câteva sfaturi utile, aderând la care puteți reuși.

 • Cel mai bine este să începeți în sezonul cald pentru a reduce probabilitatea de răceală.
 • Lăudați-vă pentru orice noroc și păstrați liniște când faceți o greșeală.
 • Pentru a nu-ți fie frică de ordinea deranjantă, covoarele sunt îndepărtate de pe podea, țesăturile de pânză se umflă pe paturi și canapele.
 • Nu faceți două lucruri în același timp: ședința într-o oală și vizionarea TV sau mâncarea.
 • Copilul trebuie să fie sănătos și în stare bună.
 • Nu o țineți cu forța.
 • Îndepărtați scutecele în timpul zilei și păstrați cârpe suficient pentru a șterge bălțile din spatele ei.
 • În timpul perioadei de studiu este mai bine să utilizați chiloți sau pantaloni moi, care sunt ușor de îndepărtat.
 • Naked să nu plece, astfel încât miezul sa obișnuit cu procesul de înlăturare a hainelor.
 • Nu creați din procesul natural un fel de ritual, însoțit de anumite momente. Acest lucru poate contribui la un răspuns reflex la cel mai inoportun moment.
 • Prima dată când trebuie să-i reamintiți copilului dvs. despre necesitatea de a vizita toaleta.

Școlarizarea unui copil într-o oală este un proces pe termen lung care necesită o întoarcere mare de la părinți. Trebuie să te pregătești moral, realizând că succesul nu va veni imediat. Nu este nevoie să priviți și să aliniați la ceilalți copii care "se duc la pot în 6 luni". Copilul tău este unic și abilitatea lui va veni la momentul potrivit.

Lasă Un Comentariu