Căi eficiente de a scăpa rapid de stratul de grăsime pe foaia de copt

Chiar și prelucrarea obișnuită nu scutește întotdeauna de formarea unui strat de grăsime și scară pe suprafața tigaiei. Pentru a curăța acoperirea de contaminare, puteți fi acasă. Există mai multe modalități eficiente de a combate murdăria.

Alte metode eficiente

Produsele "acasă" produse din ingrediente naturale nu se confruntă întotdeauna cu problema poluării cu succes de o sută la sută. Pentru ao rezolva, puteți utiliza o altă opțiune de expunere intensivă la funinginea grasă. Acesta este un tratament complex sub influența temperaturii ridicate:

 1. Produsul este introdus în cuptor, umplut cu apă cu soda diluată în el, oțet și o cantitate mică de anti-grăsimi speciale.
 2. Încălziți tava pentru câteva minute.
 3. Clătiți cu apă, pre-răciți pentru a evita crăparea acoperirii.

Atunci când utilizați produse chimice de uz casnic, este important să respectați regulile de siguranță care vor ajuta la evitarea pierderii funcționalității datorită efectelor agresive ale substanțelor chimice.

Reguli de securitate

 1. Înainte de lucru este necesară curățarea mecanică a unei foi de copt. Pentru procedură, se utilizează o spatulă de bucătărie, cu care se curăță murdăria, apoi resturile sunt îndepărtate cu șervețele de hârtie.
 2. Chimica este aplicată uniform sau pulverizată pe suprafață și lăsată timp de 20 de minute.
 3. Este important să studiați cu atenție instrucțiunile, deoarece trebuie să adăugați apă unor tipuri de chimie.
 4. După perioada de timp specificată, purtați mănuși de cauciuc protectoare pe mâini, curățați foaia de copt cu un prosop și clătiți sub apă cu un robinet.
 5. Apoi puneți în cuptor, unde aerul cald va termina lucrarea.

Cum sa curatati tigari din diferite materiale

Selecția modernă a ustensilelor de bucătărie este uriașă. În plus față de foile de copt din oțel și aluminiu, au existat și alte tipuri, din materiale delicate, a căror tratare trebuie să fie atentă. Curățarea siliconului, a ceramicii, a teflonului, a sticlei și a tăvilor emailate elimină utilizarea bureților și a produselor care conțin particule abrazive. Metoda de curățare a foii de copt din carbon depinde de material:

 • teflon;
 • silicon;
 • sticlă;
 • ceramică;
 • smalț;
 • oțel inoxidabil (oțel inoxidabil)
 • aluminiu.

Materialele listate pot "reacționa" diferit față de anumite produse de curățare și necesită o manipulare atentă. Prin urmare, este important să selectați cu atenție metoda de curățare.

Coacerea materialului tavăPrecauții și sfaturi practiceMetoda de curățare
Silicon și teflonCurățarea delicată a unei tăvi de copt din teflon sau silicon se efectuează folosind un burete moale și un gel de spălare, care nu conține acizi.Tăvile de silicon înainte de curățare se îmbibă peste noapte în apă caldă cu adăugarea de săpun.
Curățarea foii de teflon arse are loc în mai multe etape:

 1. Cu o spatulă din plastic sau lemn, murdăria este răzuită.

 2. Produsul este acoperit cu sare bogat și lăsat timp de 10 minute pentru a absorbi un strat de grăsime.

 3. Suprafața este curățată foarte bine de sare, pentru a nu deteriora stratul de acoperire.

 4. Cu un burete moale, produsul este spălat cu gel de spălat vase sub apă fierbinte.
Sticlă, ceramică, emailSuprafețele acestor materiale sunt capricioase în timpul funcționării, dar trebuie curățate cu produse de curățare dure. Este important să purtați mănuși de protecție pe mâini înainte de a efectua procedura.Este mai bine să curățați imediat după gătire, înmuierea în apă caldă cu lichid de spălare a vaselor. Pentru o purificare eficientă, puteți utiliza o cantitate mică de peroxid de hidrogen.
Oțel inoxidabilAtunci când se curăță o tavă din oțel inoxidabil, nu este de dorit să se utilizeze abrazivi și bureți de metal gros, deoarece un impact intens asupra suprafeței poate să-l zgâri.Foi de copt din oțel inoxidabil se curăță cu ușurință de funingine, cu gudron de apă caldă, care trebuie distribuită uniform pe suprafață și lăsată timp de 2 ore. Apoi, se spală cu un burete de bucătărie cu adăugarea unui gel de curățare.
Alternativ, pulberea de copt poate fi utilizată ca alternativă la bicarbonatul de sodiu.
aluminiuTava de copt din aluminiu rezistă manipulării dure cu o perie metalică și o pulbere fină.Pentru a îndepărta resturile de alimente arse din foile de aluminiu de copt va ajuta la detergentul obișnuit de spălat vase, principalul lucru este să ștergeți contaminarea cu o perie metalică.

Sfaturi și trucuri generale

 • Atunci când nu se recomandă folosirea unor substanțe abrazive sub formă de pudră, la tăvile de curățare acasă din materiale "capricioase". Pentru a păstra funcționalitatea și a evita zgârieturile de pe acoperire, este mai bine să utilizați bureți moi și geluri.
 • Pentru a face ca tigașul să fie mai puțin murdar, este necesar să acoperiți partea inferioară cu hârtie de copt înainte de gătire, ceea ce va asigura protecția împotriva picăturilor grase de pe suprafață și a particulelor de alimente arse. În loc de pergament, poți stropi făină.
 • Dacă aveți un cuptor modern în casa dvs. care are o funcție de autocurățare, ar trebui să-l utilizați pentru a curăța o tavă arsă.
 • Este mai bine să spălați foaia de copt imediat după ce ați mâncat sau să lăsați îmbibată cu adăugarea de lichid de spălat vase, după ce ați îndepărtat cu un prosop de hârtie sau o spatulă excesul de grăsimi și reziduuri alimentare.
 • Placa se va acumula mai lent dacă uscați vasele uscate cu un prosop după spălare, deoarece ele pot conține particule de grăsime în picături de apă și se pot usca pe suprafață.

Alegerea celei mai bune modalități de curățare a tigaiei dintr-un anumit material, îndepărtarea stratului de grăsime și a carbonului blocat de pe suprafață nu este dificilă. Este preferabil să se utilizeze substanțe naturale, deoarece utilizarea substanțelor chimice de uz casnic reprezintă un pericol atât pentru calitatea tortului, cât și pentru sănătatea umană.

Vizionați videoclipul: ZEITGEIST: MOVING FORWARD. OFFICIAL RELEASE. 2011 (Martie 2020).

Lasă Un Comentariu