Metoda universală de memorare pentru copii și adulți

Mulți sunt interesați de cum să vă amintiți mai multe informații? Pentru a realiza acest obiectiv, a fost inventat un mnemonic. Principalul avantaj al acestei metode este acela de ao folosi sub puterea adulților și a copiilor. Succesul planului depinde de dorința și perseverența. Cel mai important lucru este să înțelegem principiile tehnologiei și, mai des, să folosim abilitățile dobândite în practică. Acest lucru se poate face acasă, fără pregătire suplimentară și cumpărarea de manuale scumpe.

Ce este necesar

În viața de zi cu zi, există situații în care o persoană trebuie să-și amintească orice informație importantă. Nu este întotdeauna la îndemână să aveți hârtie și un stilou sau alte mijloace pentru scrierea de note. În astfel de cazuri, și câștiga acei oameni care au o memorie bine dezvoltată. Ei nu vor uita informațiile necesare și nu o vor reproduce nici măcar după un timp.

Cunoașteți tehnicile studenților necesitând mnemonici ai oricărei instituții de învățământ. Cei care învață să memoreze rapid informațiile vor putea reduce timpul petrecut în pregătirea pentru ore. Apoi nu va trebui să utilizați foi de înșelat pentru teste, examene și teste. Un astfel de student va fi capabil să "scrie" materialul din cămările memoriei sale.

  1. În primul rând, este mai sigur. Profesorul nu va scoate studentul sau elevul de la control sau test.
  2. În al doilea rând, cunoștințele obținute prin utilizarea mnemonicii sunt durabile. Acestea pot fi utile pentru continuarea studiului sau a stăpânirii unei profesii.

Profesorii și vorbitorii care stăpânează tehnicile tehnologiei vor oferi posibilitatea de a memora rapid o cantitate mare de informații și de a difuza din podium fără a se uita la rezumate.

Oamenii de afaceri care dețin mnemotehnică nu vor avea dificultăți în a-și aminti rapid toate datele despre partenerii lor de afaceri.

Metode și tehnici de bază ale mnemonicii

Creierul uman gândește în anumite moduri. Dacă un individ din imaginație construiește un lanț de imagini, atunci o astfel de relație este reținută permanent în memorie. O persoană, amintită de o imagine, își va putea imagina următoarea, până când își amintește întregul "lanț".

Pentru a vă aminti mai bine întreaga secvență de imagini, trebuie să le trimiteți, să repetați informațiile într-o oră și apoi la fiecare trei ore.

Numele recepțieidescriereexempleÎn ce situații este mai bine să o utilizați
lanțObiectul este reprezentat în imaginație sub orice formă. Apoi câteva imagini "comunică" între ele.Trebuie să vă amintiți cuvintele: mere, lapte, pâine, ovăz laminat. Este necesar să ne imaginăm că un măr plutește pe o pâine de pâine în marea lăptoasă și pe greble în fulgi de hercule.Să-și amintească ce să cumpere în magazin.
Păpușă păpușăImaginile obiectelor trebuie combinate în două. În plus, imaginea primei mari și include a doua. Apoi, ar trebui să vă concentrați asupra celei de-a doua imagini și să o conectați la a treia, etc.Ne amintim cuvintele ca în cazul precedent.
Într-un pachet de lapte există un pachet de fulgi de ovăz laminat. Și în ea - mere. Și pe măr este pictată o pâine de pâine.
Memorarea listei de cumpărături.
simbolizareOrice cuvânt este descris ca un simbol inteligibil pentru om.Zăpada poate fi descrisă sub forma unor imagini schematice ale fulgilor de zăpadă, primăvară - sub formă de gheață, cu care picături de picătură de apă.Potrivit pentru amintirea cuvintelor străine.
Camera romanăMemorarea mentală a obiectelor sau a informațiilor pentru a le plasa mental într-o cameră care este familiară.Imaginați-vă că o persoană se află pe pragul camerei și începe să privească în sensul acelor de ceasornic. Există un fel de mobilier pe dreapta, simbolizează o teză. Mai este ceva în plus - aceasta este o altă teză. Și mișcând mental o cameră cunoscută, îți poți aminti toate tezele.Cu răspunsuri orale sau vorbire publică.
Codificarea caracterelorCu ajutorul codificării, toate numerele sunt transformate într-un set de litere. O persoană trebuie să aleagă independent 2 sau 3 consoane la fiecare număr de la 0 la 9. În acest scop, este necesar să se utilizeze asociații. Apoi, pentru memorarea datei, este necesar să înlocuiți toate valorile numerice cu literele selectate. Din setul de consoane care rezultă, puteți face cuvinte care, la momentul potrivit, vor aminti o serie de numere.1812 poate fi înregistrat ca PD Armed Forces GT GT. Sintagma care va caracteriza această dată poate fi: PoD Vsemi PUDut GubiTeli.Potrivit pentru memorarea datelor importante istorice.

Exerciții eficiente pentru adulții începători

  • Ne amintim numele, numele de mijloc, numele de familie. Este necesar să se reproducă în imaginație imaginea care caracterizează o persoană. Este important să conectați asociațiile, altfel nu va funcționa. Volkov, de exemplu, poate fi imaginat cu urechi de lup. Sorokin - cu o coadă, ca o magie. Sveta are o lampă care arde deasupra capului ei. Și Rosa are o coroană de flori pe părul ei.
  • Memorăm poezii sau proză. Pentru fiecare cuvânt al textului puteți să ridicați o imagine și apoi să "filmați" în mod mental un film, prezentând personajele și emoțiile lor, obiectele descrise în poezie sau opera de artă, sunete etc.
  • Memorați cuvintele străine. De exemplu, hieroglifele chinezești și japoneze sunt foarte ușor de reprezentat sub forma acelor elemente pe care le asamblează.

Mnemonica pentru copii

În instituțiile preșcolare, imaginile vizuale și grafice sunt utilizate cel mai adesea pentru memorare.

  • În rolul mnemokvadratov efectua imagini simple simple care reprezintă cuvinte sau propoziții mici. De exemplu, imaginea arată o sticlă cu mamelon. Privind la ea, copilul ar trebui să facă o propunere despre ce fel de animal de companie dă lapte.
  • Apoi puteți lua 3-4 pătrat mnemo și veți obține o cale de mimică. Pentru fiecare imagine grafică prescolar este o propoziție. Se pare o mică poveste.
  • Numai atunci de la 6-10 mnemokvadratov trebuie să facă mnemotabile. Potrivit ei, un copil poate repeta un text poetic sau de proză.

Tehnicile minimetehnice sunt foarte eficiente și vor fi utile în multe situații de viață. Pentru a lucra, trebuie să vă instruiți în mod constant. Mnotekhnika ajută la păstrarea memoriei până la vârsta înaintată.

Vizionați videoclipul: Cum sa inveti simplu si rapid?! (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu