Cum să scadă colesterolul acasă

Colesterolul este o substanță importantă pentru activitatea vitală a corpului, care este prezentă în membranele celulare. Dar, cu o creștere a concentrației maxime admise, poate fi periculoasă pentru sănătate, deoarece cu vârsta particulele se acumulează din ce în ce mai mult pe vase, apoi cristalizează, formând plăci. Aceste formațiuni reduc lumenul vaselor de sânge, duc la aprovizionarea cu sânge a organelor vitale, ceea ce duce la o serie de boli. Pentru prevenirea formării plăcilor, trebuie luate măsuri pentru a elimina excesul de colesterol din sânge.

Ce este colesterolul și ce este pentru el?

Colesterolul este o substanță numită grăsime naturală. Depășirea acestuia în organism contribuie în continuare la formarea plăcilor în vase. 75% din colesterol este produs de organism, și orice altceva vine de la alimente.

Acțiunea acestui compus organic nu este periculoasă în toate cazurile, unele dintre acestea fiind necesare pentru digestie, sinteza conversiei proteinelor din vitamina D, furnizarea de celule cu substanțe utile și producerea de hormoni sexuali.

Ce este periculos în creșterea colesterolului?

Cu excesul de colesterol persistent în sânge se dezvoltă ateroscleroza, care provoacă boli ale inimii și vaselor de sânge.

Unele dintre efectele comune ale alcoolului gras în exces includ:

 1. Depozitele de colesterol din vase cresc treptat, ceea ce perturbă fluxul sanguin, ca urmare a faptului că acestea se înfundă și organele, alimentarea cu oxigen și substanțele nutritive scad.
 2. Există leziuni ale arterelor, ale căror funcții sunt transportul sângelui către mușchiul inimii, iar această circumstanță poate duce la boală coronariană.
 3. Excesul de colesterol poate determina o scădere a lumenului vaselor coronare, ceea ce duce la insuficiență coronariană acută.
 4. Blocarea vaselor cerebrale contribuie la atacurile de dureri de cap, pierderea memoriei și dezvoltarea accidentului vascular cerebral.
 5. Reducerea performanțelor și a calității vieții.

Ce este scăderea periculoasă a colesterolului

Scăderea colesterolului din sânge nu este mai puțin periculoasă decât înaltă:

 1. Crește riscul apariției patologiilor cancerului.
 2. Elasticitatea vaselor se pierde, ducând la hemoragie sau accident vascular cerebral hemoragic.
 3. O persoană devine deprimată, devine agresivă și se poate dezvolta boala Alzheimer.
 4. Mucoasa intestinală începe să treacă în corpul substanțelor nocive care provoacă intoxicație.
 5. Producția de vitamina D scade, ca urmare a faptului că calciul nu este absorbit de organism.
 6. Grasimile nu sunt digerate, ceea ce duce la cresterea in greutate.
 7. Funcția de reproducere este afectată.
 8. Diabetul poate fi declanșat.

Diferența dintre colesterolul "bun" și "rău"

Bad colesterol este un compus de colesterol cu ​​proteine ​​de densitate scăzută. Trecând de la ficat la țesuturi, începe să se acumuleze rapid în interiorul pereților vasculari, formează plăcile și fluxul sanguin este perturbat.

Acțiunea de colesterol bun este apariția colesterolului "rău" și transferul acestuia în ficat, care este apoi transformat în acid biliar și excretat din organism.

Metode eficiente de reducere populară

Pentru a scădea colesterolul, puteți utiliza următoarele rețete.

produseCum să gătescCum să utilizați
Rădăcină de păpădieGrind în pudră, rădăcină uscată anterior.Luați o linguriță de fonduri 1 dată înainte de mese.
cianozăSe toarnă un pahar de apă clocotită și se fierbe ușor 1 lingură de plante, apoi se lasă să se fierbe timp de 30 de minute, se filtrează.Beți câteva ore înainte de odihna de noapte.
propolisInsistați asupra propolisului de alcool timp de o săptămână sau cumpărați la farmacie.Beți 4 ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de mese, 7 picături, diluate cu 30 ml apă pură înainte de utilizare.
ovăzSticla de cereale și 0,8 litri de apă trebuie să fie spălate și sărate.Beți înainte de a mânca 0,5 cani de 3-4 ori pe zi.
Licorice rădăcinăDouă pahare de apă clocotită trebuie să fiarbă 2 linguri. tocat produsul, continuati fierberea timp de 10 minute, apoi se răcească și tulpina.Luați de 4 ori pe zi timp de trei săptămâni.

Litigiile pe bază de plante enumerate, ale căror rezultate vor fi cele mai eficiente.

Medicamente de farmacie

Cele mai populare sunt următoarele medicamente.

numedescriereefect
colestiraminăEste o pulbere care este diluată pentru a forma o suspensie.Nivelul de acizi grași, colesterolul este redus, producția de acid biliar în ficat este stimulată.
colestipolSubstanța activă este o rășină schimbătoare de anioni, care ajută la combinarea acidului biliar și apoi transformarea acestuia în compuși insolubili.Reduce colesterolul și conservă lipoproteinele.
fibrați
Procedura este
Oralipin
benzamidină
Acestea sunt medicamente derivate din acidul fibric.Acestea asigură o reducere a grăsimilor lipidice, precum și îmbunătățirea stării ischemiei și a anginei.
GemfibrazilAcest medicament are efect anti-sclerotic.Reduce trigliceridele și grăsimile cu densitate scăzută. Evacuarea colesterolului din organism este accelerată.
Lipo-MerzAcesta este un agent de scădere a lipidelor.Reduce densitatea sângelui prin reducerea numărului de cheaguri de sânge.
statine
lovastatinCreșteți producția de colesterol bun.Spasmele vasculare sunt eliminate, tensiunea arterială scade.

Numirea medicamentelor produse de medic pe baza studiilor de laborator.

Dieta speciala si nutritie

Pentru a preveni creșterea colesterolului, este necesar să se respecte recomandările simple.

 • Mâncați adesea, dar puțin câte puțin, evitați supraalimentarea.
 • Este necesar să se calculeze în mod clar calorii, suma trebuie determinată în funcție de sex și vârstă.
 • Monitorizați constant greutatea corporală.
 • Nu puteți mânca astfel de semifabricate, cum ar fi cârnații, cârnații, carne afumată și altele.
 • Este mai bine să nu cumpărați niciodată cookie-uri, precum și prăjituri și produse de patiserie, ci să vă pregătiți după rețete de casă.
 • Consumul de grăsimi animale să se reducă cu aproximativ o treime. Înlocuiți uleiul de floarea-soarelui cu ulei de măsline sau de porumb.
 • Există mai multe salate de legume și fructe, nuci de pin.
 • Excludeți carnea de porc gras, înlocuiți-o cu piept de pui fără piele. Iar peștii mănâncă soiuri mai grase.
 • Sunt porridge, conțin fibre.
 • Nu poți bea cafea, ceai puternic.
 • Excludeți alcoolul și berea complet tari.

Nutriționiștii sfătuiesc să introducă în dietă pești, creveți, carne slabă, fasole, mazare, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi. Pentru a satura corpul cu carbohidrați trebuie să mănânci: cereale, paine de secară, fructe și fructe de pădure. Grăsimile esențiale conțin: ulei de pește, măsline sau susan.

Opinii și recenzii ale medicilor despre scăderea colesterolului de casă

Potrivit experților, reducerea colesterolului la domiciliu oferă un rezultat bun, dacă urmați cu strictețe dieta, luați medicamente, conduceți un stil de viață activ și respectați alte recomandări ale medicilor.

☞ Oleg T., terapeut:

"Dacă pacientul respectă toate regulile, atunci, pentru a începe, excludeți alimente dăunătoare din dietă, mâncați verzui, cereale și nu trebuie să le adăugați sosuri fierbinți, perealivat sau dulci, atunci rezultatele vor fi observate într-o săptămână".

☞ Maria V., terapeut:

"Potrivit rezultatelor observațiilor efectuate de pacienți ale căror niveluri de colesterol depășesc normele, au fost prescrise medicamentele și au determinat ce fel de hrană a fost necesar, apoi le-au trimis periodic la biomaterial pentru cercetare, iar rezultatele au fost destul de bune, însă depinde de persoana în sine, adică de spiritul său interior “.

profilaxie

Nivelul colesterolului poate crește la toți oamenii, este important să preveniți acest lucru, urmând o serie de recomandări.

 • Adere la o dietă echilibrată.
 • Mai mult pentru a fi în aer curat.
 • Face educația fizică.
 • Nu beți alcool.
 • Nu fumați.
 • Mai puțin deranjat.
 • Nu utilizați medicamente fără prescripție medicală.

Pentru controlul colesterolului, se recomandă efectuarea periodică a testelor. Dacă, pe baza studiilor efectuate, se constată că există un exces al indicatorului, trebuie să vă adresați imediat unui medic și să începeți tratamentul.

Vizionați videoclipul: Alimente Ideale pentru Intretinerea Ficatului si Scaderea Colesterolului (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu