Cine trebuie să se supună dispensării în 2019

În 2013, a început un examen clinic în Rusia - acesta este un program mare care se extinde la cetățenii a căror vârstă a atins 21 de ani. În 2019, programul va continua.

Program plătit sau gratuit?

Programul de examinare medicală profilactică este gratuit, dar pentru aceasta veți avea nevoie de o poliță de asigurare medicală pentru a trece examenul la o clinică din locul de reședință.

Procedura plătită se efectuează în următoarele cazuri:

 • Dacă doriți să economisiți timp pentru a rămâne în cozile de așteptare.
 • Dacă clinica nu dispune de echipamentul necesar și de medicii corespunzători.
 • Dacă luați testele nu este posibilă, deoarece nu există un laborator.
 • Dacă nu există poliță de asigurare de sănătate.

Procedura în sine este efectuată în clinica raională, unde pacientul aparține la locul de înregistrare. Aceasta poate fi efectuată și de complexe spitalicești private care au permisiunea de a desfășura astfel de activități. Dacă trebuie să urmați un examen medical, trebuie să contactați registrul și apoi să vizitați medicul local.

Pro și contra

Examinarea clinică este o măsură necesară, deoarece obiectivul său principal este reducerea riscului de apariție a oncologiei, a bolilor vasculare și cardiace și a altor modificări patologice în organism.

Potrivit statisticilor, în Rusia, oamenii sunt trimiși la spital, când boala sa transformat într-o formă cronică, prin urmare este mult mai dificil să-i elimine cauzele. Principalul punct pozitiv al programului este soluția la această problemă. Detectarea patologiei într-un stadiu incipient este importantă pentru cetățean și pentru țară. Nu mai puțin avantaj important - chiar și segmentele neprotejate ale populației vor putea să folosească astfel de servicii gratuit.

Dezavantajele examenului clinic includ:

 • Personalul medical este supus unei sarcini mari, deoarece nu numai cei care se supun unui examen medical regulat, dar și cei care au aplicat din motive de sănătate, merg la clinică.
 • Unii cetățeni nu știu că pot fi testați gratuit.
 • Populația în parte nu înțelege de ce este nevoie de un eveniment, pentru că astăzi ele nu sunt deranjate de nimic.

Împreună cu toate punctele pozitive și negative, procedura este opțională, iar dreptul de alegere rămâne cu toată lumea. Cu toate acestea, medicii subliniază faptul că este necesar să se supună unui examen medical, deoarece vizează monitorizarea dinamică a stării de sănătate. Chiar dacă treceți doar testele, este posibil ca patologiile periculoase sau debutul dezvoltării bolilor să poată fi detectate.

Ce anii intră sub examen medical în 2019

În 2019, se propune examinarea medicală în următoarele categorii de vârstă:

 1. Începând cu vârsta de 18 ani, cei născuți în 2001 aparțin aici.
 2. Apoi, aveți nevoie de un minus de fiecare dată timp de trei ani, de exemplu: 2001 - 3 = 1998, se dovedește și anul nașterii.

Deci, puteți merge până la anul 1920 de la naștere.

De exemplu: 2001, 1998, 1995, 1992, 1989, 1986, 1983, 1980, 1977, 1974, 1971, 1968, 1965, 1962, 1959, 1956, 1953, 1950, 1947 1935 1932 1929 1926 1923, 1920.

Chiar dacă o persoană este de 100 de ani sau mai mult, el poate fi supus unei examinări medicale, deoarece nu există restricții de vârstă.

Cum să treceți rapid și ușor un examen clinic

Pentru a se supune rapid examinării medicale, se recomandă următorii pași:

 1. Decideți-vă - mergeți sau nu pentru o inspecție, chiar dacă sănătatea nu deranjează. Motivația ar trebui să fie ceva de genul acesta: atunci când descoperiți abateri minore, le puteți elimina rapid.
 2. Pentru a vorbi cu supraveghetorul imediat la locul de muncă, o astfel de aspirație ar trebui susținută din partea sa. Pierderea câtorva zile lucrătoare pentru examinare este mult mai profitabilă decât șederea în spital timp de o lună, deși nu au fost stabilite cerințe de reglementare.
 3. Determinați când să faceți examen medical, decideți cum să mergeți la clinică. Există două modalități de a vă înscrie pentru o examinare: contactați-vă singur sau contactați o societate de asigurări. Asigurarea vă va ajuta să organizați totul rapid și fără a rămâne în linie.

Ce teste și ce medici să treacă

În timpul examenului clinic treceți o serie de anchete și treceți următoarele teste:

 1. Un test de sânge comun și biochimie.
 2. Urina și fecalele.

Examenele instrumentale sunt numite după cum urmează:

 1. Electrocardiograma.
 2. Fluorografie.
 3. Mamografia (pentru sexul corect care a atins vârsta de 40 de ani).

Conform rezultatelor testelor, se recomandă adesea examinări suplimentare: examinări cu ultrasunete, rheoencefalograma, ecocardiograma și altele.

Ce doctori trebuie să vizitați:

 1. Terapeutul district care emite o sesizare pentru teste și stabilește lista medicilor care urmează să fie examinați.
 2. Optometrist.
 3. Otolaringolog.
 4. Chirurg.
 5. Neurolog.
 6. Ginecolog (pentru femei).

După testare, puteți programa consultații suplimentare:

 • Cardiolog.
 • Dentist.
 • Urolog.
 • Endocrinolog.
 • Și alții.

Sfaturi utile

De ce avem nevoie de un examen clinic, pentru că acesta este un eveniment opțional? Numai atunci când luați teste și vizitați medicii puteți determina prezența patologiei și eliminați cauzele acesteia în primele etape.

Sfaturi utile:

 1. Această măsură preventivă este recomandată tuturor începând cu vârsta de 18 ani și la fiecare trei ani.
 2. Când vizitați medicii, trebuie să discutați despre toate problemele, astfel încât să poată numi cât mai multe teste posibil. Poate chiar procedurile plătite vor trece prin opțiunea bugetară.
 3. Dacă medicul, din anumite motive, începe să ofere un examen plătit, ar trebui să vă adresați medicului șef pentru sfaturi. Dacă acest lucru nu vă ajută, puteți contacta biroul societății de asigurări.

Procedura de examinare clinică este simplă. Lăsați cauzele patologiei să fie eliminate radical, mai degrabă decât să se dezvolte în boli cronice.

Lasă Un Comentariu