Cum să înveți să joci poker de la zero

Pokerul este un joc care este imposibil să nu se îndrăgostească. Toți cei care au stat la masa de joc cel puțin o dată, înțepați de farmecul acestui joc de cărți de înaltă clasă. Atmosfera tensionată și concentrată care domnește în cameră la momentul acțiunii, fascinează și fascinează.

Încălziți-vă creierul

Jocul de poker nu este doar mecanic. În timpul sesiunii, procesele mentale sunt implicate activ și, pentru ca ele să fie cât mai eficiente posibil, este necesar să se "întindă" ușor creierul, aducându-l în starea dorită. Funcționează în același mod ca întinderea mușchilor înainte de un exercițiu viitoare: ajută calitatea sarcinii și elimină disconfortul care apare de obicei după.

Greșeală mare - o respingere completă a încălzirii înainte de meci. Adesea nu este permis doar începătorilor. Conceptul de warm-up înainte de jocul de poker ar trebui să fie luat în considerare în contextul terminologiei sportului pentru a înțelege adevărata sa valoare.

Această procedură va contribui la realizarea, până la urmă, cât de gravă va fi o sesiune de poker, deoarece mulți jucători novici nu acceptă acest lucru. Un joc care nu este luat în serios de la început nu poate fi roșu. Un warm-up este un mic joc pre-joc care ajută la îmbunătățirea tehnicilor și dezvoltarea abilităților necesare în afara gameplay-ului.

Media "încălzirea" durează trei minute. Dar, dacă participanții la sesiune sunt obișnuiți să joace jocuri lungi, acestea o majorează până la 10-15 minute.

Dacă această practică este introdusă doar înainte de jocul principal, puteți încerca o scurtă încălzire, formată din trei etape:

 1. Eliminați din câmpul vizual toate lucrurile care ar putea distrage jucătorul din poker. La cel puțin, opriți telefonul mobil.
 2. Concentrați-vă pe erorile din strategia jocului dvs., jucătorul acum lucrează cu atenție pentru a elimina. Același lucru este valabil și pentru îmbunătățirea practicilor care vă permit să mențineți echilibrul psihologic, importanța căruia a fost menționat mai sus.
 3. Relaxați-vă în timp ce faceți exerciții de respirație. Dacă vorbim despre o încălzire lungă, aceasta include câțiva pași suplimentari. Adăugați-le treptat, astfel încât procedura să devină ușor și ferm un obicei.
 4. Încercați să determinați timpul aproximativ al sesiunii. Acest lucru vă va ajuta să vă structurați propriul joc, făcându-l mai puternic decât în ​​cazul în care jucătorul nu este constrâns de intervalul de timp.
 5. Este important să ne gândim la scopul jocului. Nu o sesiune specifică, ci întregul joc.
 6. Pentru a rezuma problemele și experiențele vieții, este recomandat să scrieți toate întrebările îngrijorătoare pe o foaie de hârtie înainte de joc sau să vorbiți înregistrarea pe un dictafon. O astfel de practică psihologică ajută la distragerea atenției, exprimandu-și problemele sub forma unei scrisori sau verbal, o persoană încetează să-și concentreze atenția asupra lor.
 7. Exercițiul fizic ușor înainte de joc contribuie la dezvoltarea dopaminei, care va oferi jucătorului o stare excelentă pentru întreaga sesiune. Același lucru este valabil și pentru meditații și alte practici care vă ajută să vă relaxați.
 8. Puteți încerca să jucați pentru o perioadă scurtă de timp. Când o persoană joacă mai puține mese decât obișnuia, este mai ușor pentru el să se gândească la corectarea greșelilor pe care le poate face cronic.

Învățați pas cu pas de la zero

Pentru a începe viața unui jucător profesionist care poate câștiga pe deplin cu ajutorul pokerului, trebuie să înveți regulile jocului cât mai bine posibil. Înțelegeți diferența dintre pachetul de poker și cele obișnuite de 36 de cărți, învățați să înțelegeți toate combinațiile disponibile. Mulți jucători, practicând de mai mulți ani, susțin că învățarea pokerului este o știință care nu poate fi înțeleasă imediat acasă. Ce să spun despre îmbunătățirea competențelor - poate dura toată viața pokerului.

Caracteristicile pachetului de poker

Puntea, care este folosită acum, a fost creată în prima jumătate a secolului trecut. Apoi, compoziția a început să includă 52 de cărți.

Seturile de jocuri de poker sunt, de obicei, fabricate din plastic. Mai rar cartile sunt carton, dar sunt acoperite cu teaca din plastic. Acestea din urmă pot fi atribuite categoriei de buget, deoarece acestea provin din materiale cu durată scurtă de viață și se uzează rapid.

Dimensiunea fiecărui card este de 63 de milimetri, respectiv de 88. Culorile cu care sunt proiectate costumele nu se deosebesc de punțile de joc obișnuite de treizeci și șase de cărți. Negru clasic poate fi combinat cu o varietate de nuante de rosu. Recent, cardurile au devenit din ce în ce mai populare, pe care toate cele patru costume sunt pictate în diferite culori: roșu și negru, albastru și verde.

Cămașile de cărți de poker au două soiuri: cu câmpuri și fără. Primul aspect vizual este mai rafinat și mai scump. Culoarea tricoului nu se deosebește adesea de opțiunile clasice: albastru și roșu.

Pentru ca cardurile să dureze mai mult, au nevoie de grija potrivită. Între jocuri se depozitează într-un loc bine ventilat, departe de lumina directă a soarelui. Pentru a păstra aspectul estetic, asigurați-vă că suprafața nu este deteriorată mecanic, lăsând zgârieturi. Atunci când puntea trebuie spălată, utilizați o soluție de săpun rece.

Este important să înțelegeți că, la fel ca și pe unele layouturi de piață, în supermarketuri etc., nu este ușor să cumpărați cărți de poker de calitate și frumos, ar trebui să le căutați numai în magazine specializate.

Descrierea combinațiilor de carduri

Orice joc de poker necesită cunoașterea perfectă a tuturor combinațiilor valide. Conform regulilor, este posibil să se compună zece opțiuni diferite care merg la o anumită ierarhie în conformitate cu principiul vechimii. În lista de mai jos, semnificația combinațiilor este dată în ordine descrescătoare - de la puternic la slab.

 1. Un Flush Royal este o combinație unică de zece cărți de același costum. Conform regulilor, este considerat cel mai semnificativ dintre cazurile excepționale de "Street Flash". Probabilitatea ca un jucător să poată face acest lucru este foarte scăzută, astfel că sesiunea se termină foarte rar. În ceea ce privește această combinație, există o mare greșeală - mulți o consideră independentă. Acest mit a apărut datorită faptului că în cultura pop modernă imaginea cărților care alcătuiesc Flush-ul Regal este un sinonim vizual pentru poker în sine.
 2. "Street Flash" - combinația poate fi descrisă ca cea mai înaltă. Acesta poate fi alcătuit din cărți de același cost, urmând unul după celălalt în funcție de valoarea reală a acestora. În timpul sesiunii, este posibil ca mai mulți jucători să poată face simultan această combinație. În acest caz, câștigătorul este cel care a reușit să obțină cea mai înaltă carte dintre cei care au făcut-o.
 3. "Îngrijire" - una dintre combinațiile, care este constantă la ureche, datorită filmelor. Esența sa este cea a celor cinci cărți, patru au aceeași demnitate. Ultimul, al cincilea card poate fi arbitrar. Conform terminologiei jocului, se numește kicker. Când doi și mai mulți jucători au reușit să colecteze pe Kara, cel care are cartea arbitrară este mai veche decât restul, va câștiga.
 4. "Casa completă" este o combinație care constă din trei cărți, unite de o virtute, și alte două, combinate în conformitate cu aceeași schemă (De exemplu: trei regi și două regine). Combinația este inferioară campionatului de la Caret și Street Flush, dar este percepută ca fiind destul de puternică. Atunci când formulăm o frază la masă care va indica faptul că un jucător are "Full House", este necesar să se respecte principiul "unei cărți de valoare adăugată cu carduri de altă valoare". Dacă mai mulți jucători au adunat Full House, victoria este luată în considerare celui care are avantajele a trei cărți mai mari decât toate.
 5. "Flush" - o combinație este considerată a fi colectată dacă jucătorul are cinci cărți din același costum, colectate în ordine aleatorie. Printre jucătorii cu "Flash", câștigătorul este determinat de cea mai mare combinație de cărți.
 6. "Straight" - cinci avantaje consecutive ale cardurilor, care pot avea diferite costume.
 7. Set (Troika) este reprezentat de trei cărți de aceeași valoare din cinci. Mai puțin frecvent numit "Trip". Într-o situație controversată, care este adesea cazul, deoarece probabilitatea de a combina o combinație este destul de ridicată, câștigătorul este determinat de valoarea kickerilor.
 8. "Două perechi" - patru cărți care formează o pereche de cărți identice. În al cincilea rând - arbitrar. Situația remarcabilă atunci când mai mulți jucători colectează această combinație este că, cu aceeași pereche și aceiași kickers, banii câștigători sunt împărțiți la jumătate între toți câștigătorii.
 9. "Pair" - două cărți de același rang și trei cricketers. Atunci când este necesar să se împartă banca între câștigători cu această combinație, banii sunt primiți de cel al cărui pereche va fi cea mai mare dintre valoarea sa adevărată.
 10. "High Card" este o combinație, evaluată de semnificația sa în joc ca cea mai mică. Este vorba despre câștigarea celei mai mari cărți. Dacă există mai mulți jucători cu cărți identice, toate cele ulterioare încep să fie comparate.

Clasic de poker

În ciuda numărului foarte mare de scenarii diferite ale jocului, toate acestea se aruncă la un singur regulament clasic, al cărui scop este colectarea celei mai avantajoase combinații între rivali.

Scopul jocului în sine, fiecare participant se determină. Pentru unii, este doar o modalitate de a vă relaxa, bucurați-vă de proces, pentru unii este un sport, dar pentru majoritatea pokerului este încă un joc de noroc, unde faceți bani buni.

Regulile și cursul jocului

În primul rând, ele determină persoana care va fi distribuitorul pentru toate sau mai multe mese. Responsabilitățile sale includ predarea și amestecarea jocului. Dacă jucătorii organizează o sesiune la domiciliu, unul dintre ei poate îndeplini funcțiile acestei cifre. În unitățile de jocuri de noroc specializate pentru acest lucru este unul dintre angajați - crupiri.

Deoarece pokerul este un joc cu motivație financiară, acesta face pariuri înainte de proces. Pentru a face acest lucru, utilizați chips-uri speciale care înlocuiesc banii. Puneți o miză îndoită în centrul mesei, acoperită cu o cârpă verde. Acesta este numit nu numai un cal, ci o bancă sau mai târziu. O persoană care refuză să parieze în timpul jocului este retrasă automat, deoarece nu are dreptul să solicite banii disponibili după ce a câștigat.

Între rate, este nevoie de intervale de timp. Fiecare interval se termină atunci când cei de la masă plasează aceeași sumă de bani pe linie. La sfârșitul acestei perioade, comerciantul tranzacționează sau schimba cărțile (efectuează tranzacționarea). De asemenea, la sfârșitul intervalului de timp, fiecare membru al partidului este obligat să dezvăluie cărțile, prezentând combinația lor celor prezenți. Câștigătorul este imediat determinat.

Nu uitați de una dintre cele mai importante acțiuni din poker - licitația. Ele apar în timpul mai multor runde de joc, fiecare având un nume specific, reglementat de terminologia de poker.

 • Preflop - primul. Începe imediat ce jucătorii primesc câte două cărți.
 • Flopul. Următoarele trei cărți se află pe cârpa verde a mesei.
 • Tren - ultima rundă, sugerând posibilitatea de tranzacționare (înlocuire), în timpul căreia se pune o masă pe masă.
 • Râul - posibilitatea de a face o ofertă anterioară.

În conformitate cu regulile de poker clasic, există mai multe opțiuni pentru a determina câștigătorul. Nu este întotdeauna jucătorul a cărui combinație este cea mai puternică. Puteți înțelege cine primește banca de către Hai - cea mai mare combinație, cea joasă - combinația junior, low-low - atunci când banii sunt împărțiți de proprietarii celei mai mari și mai mici combinații.

Texas Hold'em

Reguli și modul de joc

Potrivit scenariului clasic de Texas Hold'em, o situație este implicată atunci când cinci cărți se află pe cârpa verde a mesei, iar jucătorul are doar două cărți. Uneori jocul implică o mică taxă inițială, care crește automat banca, indiferent de suma pariului.

Pariurile sunt introduse orbește, prin urmare, termenul lor - blind-urile. Acest lucru se face de către doi jucători, urmând persoana care ocupă cărțile. Primul dintre ele aduce o contribuție egală cu suma jumătății ratei minime. Al doilea este oferta minimă minimă.

Primele două cărți primite de jucători vor fi închise, după care se va desfășura procesul de tranzacționare în primul cerc. Următoarea rundă începe când toți participanții la petrecere primesc trei cărți, dar acum sunt în jos. Apoi o altă carte deschisă este pusă pe masă. Dacă vorbim despre o varietate limitată de hold'em, pariul stabilit anterior trebuie dublat de toți jucătorii. Cea de-a cincea carte, care este pusă cu fața în jos, provoacă începutul următoarei runde de pariere între jucători.

În cadrul fiecărei runde de tranzacționare individuale, toți participanții la mese au posibilitatea de a efectua o singură acțiune: plasarea unui pariu; să-l egalizeze din proprie inițiativă - să fie de acord cu rata pe care a făcut-o anterior jucătorul; ridicați-l; transferă posibilitatea unei mutare sau chiar ieși din joc.

Tabelul de probabilitate al câtorva mâini care încep în joc

Mână de pornireNumăr de rivali (4)
AA85, 473,463,955,8
KK82,669,158, 349,7
QQ80,165,153, 644,5
JJ77,161, 349,139,9
10 1075,257, 745,135,9

Tabelul mâinilor de pornire care pot apărea cu cea mai mică probabilitate

Mână de pornireNumăr de rivali (4)
J 9s55,739,431,214,5
J 953,236,327,810,9
10 9s5438,830,914,9
10 951,535,627,611,3
9 8s50,835,928,513,3
9 848,132,7259,8

Omaha Poker

Regulile jocului

Omaha Poker este un joc de nouă cărți. Regulile sunt similare cu Texas Hold'em. Singura diferență este că în jocurile de poker Omaha sunt împărțite câte patru cărți închise.

Jocul are loc în cinci etape. Primul este setarea pariurilor blind la banca inițială. Apoi vine pre-flop, atunci când fiecărui jucător îi sunt împărțite patru cărți, cămășii cărora se întoarce în sus față de masă - sunt închise. Jucătorul care începe prima etapă de tranzacționare se numește shooter-ul.

Un flop este o etapă în care trei cărți sunt plasate pe masă în fața tuturor. După această procedură va fi o altă rundă de licitare.

Înainte de showdown-ul final, există un alt cerc intermediar - rândul său, care oferă jucătorilor oa patra carte comună și o altă oportunitate de tranzacționare. Dacă, după ce ați pus pe masă ultima, a cincea carte comună, numită râu, toate pariurile au fost dublate față de cele inițiale, toți cei care stau la masă trebuie să se deschidă pentru a determina câștigătorul.

Cum să pariezi și să negociezi corect

Abilitatea de a seta corect - cele mai valoroase în poker, deoarece acest lucru va permite nu numai să influențeze corect jocul, ci și să formuleze o strategie individuală. Alegerea momentului potrivit al pariului și a dimensiunii acestuia, nu vă puteți îngrijora de pierderi financiare grave în caz de eșec. Cu ajutorul unui pariu bun, este adesea posibil să manipulezi adversarii, după ce ai lucrat tactica jocului astfel încât să ajungi în cele din urmă la cea mai accesibilă bancă.

În ce situații este rezonabil să se ridice

Având o experiență jucând poker, o persoană poate lua o decizie de a ridica pariul dacă are încredere în cartile sale și dorește cât mai mulți jucători să folosească cărțile, refuzând participarea ulterioară la sesiune. Dorința de a crește bancabil banca sau de a încerca să preia controlul jocului are loc, de asemenea, dar trebuie să fiți atenți la acest lucru.

Creșterea unui pariu pentru a reduce numărul de jucători este o strategie excelentă, care vă permite să părăsiți cât mai puțini oponenți pe calea spre bancă. Noul jucător este sfătuit să adere la tactica conform căreia va putea să ridice pariul la trei blind-uri mari, plus adăugând de fiecare dată blind-ului dacă cineva de la jucători numește cel mare.

Ridicarea unui pariu poate fi folosită ca un bluff, deoarece arată involuntar că rivalii pe care un jucător care ridică o sumă fixă ​​anterior are o mână inițială foarte bună. Adevărat, pentru astfel de tactici, mai întâi trebuie să stăpânești tehnica de a menține perfect echilibrul psihologic, pentru a nu vă da în mod accidental emoții "extra", reflectate în expresii sau gesturi ale feței.

Aveți nevoie de rata de apel

Trebuie să fii capabil să simți bine momentul, circumstanțele din care spui că trebuie doar să egalezi rata fără să o ridici. În mod ideal, dacă combinația pe mâna în care jucătorul va chema - pentru a egaliza, este atât de puternică încât poate fi de asemenea folosită pentru a se ridica.

De asemenea, trebuie să vă amintiți că, dacă mai mulți jucători anteriori au susținut deja pariul, acțiunea cea mai logică ar fi aceea de a face același lucru. Importanța cărților potrivite aici este de asemenea importantă.

Dacă rezumați toate informațiile pe care un jucător trebuie să le cunoască înainte de a decide să facă un pariu, putem concluziona: tactica corectă nu joacă un rol mai important decât în ​​restul jocului. Arătând o atitudine activă și agresivă, făcând pariuri nejustificate, puteți confunda inamicul. Cu toate acestea, o astfel de schemă de acțiune este potrivită doar pentru jucătorii experimentați care se pot confrunta cu orice situație de la masa de joc. Se recomandă nou-venirii să adere la constanța acțiunilor.

Cum să înveți să câștigi poker

Jucătorii profesioniști au formulat o listă de sfaturi, după ce au învățat că începătorul va începe treptat să se simtă la masă ca un pește în apă și câștigurile sale vor deveni mai mari de fiecare dată.

 • Creșterea agresivității la un nivel în care jucătorul se simte confortabil. Рука, показывающая активный настрой в отношении партии, сможет собрать максимально доступный банк.
 • Терпение. Повышенная агрессивность - это хорошо, но большую часть игры необходимо находиться в более стабильном психологическом состоянии, скидывая большее количество рук, чем разыгрывая.
 • Повышенное внимание к соперникам. Dacă observați cu atenție persoanele care alcătuiesc compania la masa de joc, după ceva timp puteți afla tactici, comportament în funcție de carduri, capacitatea lor sau incapacitatea de a bloca în situații critice.
 • Analiza jocului dintr-o perspectivă pe termen lung. Este important să se înțeleagă faptul că învățarea de a juca, având ulterior victorii mari, este posibilă numai în timp, absorbind și analizând experiența fiecărui eșec.
 • Dezvoltarea abilităților. Practica este absolut importantă în orice afacere, iar pokerul nu face excepție. Jocurile de formare regulate cu resurse online, la domiciliu cu prietenii sau în instituții specializate, vă vor ajuta să aduceți abilitățile necesare victoriei la aproape automate.

Sali de poker online populare

Fanii de poker joacă adesea nu în unități offline, ci pe site-uri speciale (camere de poker).

Care sunt potrivite pentru începători

Având abilități minime sau nu bine dezvoltate, este mai bine să alegeți camerele unde puteți concura cu adversarii slabi. Acest lucru vă permite să vă antrenați, mărind puțin capitalul. Aceste resurse includ:

 • "PlanetWin365".
 • "888Poker".
 • "Full Tilt Poker".

În toate camerele listate, sunt create cele mai confortabile condiții de joc pentru începători.

Pentru profesioniști

Profesioniștii joacă adesea online nu numai pentru distracție, dar câștigă, de asemenea, bani în mod constant, alegând camere unde puteți juca "mari" și cu adversari serioși. Aceste camere includ:

 • "PokerStars".
 • "Party Poker".
 • "Full Tilt".

Toate aceste site-uri de poker au ratinguri ridicate printre utilizatori, concentrându-se în jurul lor numai pe cei mai puternici jucători de poker din întreaga lume.

Este posibil să câștigi poker și cât de mult

Mai devreme sau mai târziu, această întrebare este solicitată de toți jucătorii, deoarece ar putea fi mai bine decât combinarea afacerii preferate cu câștigarea de bani. Atingand un anumit nivel, jucatorul intelege ca in viitor ar putea sa se asigure pe deplin, dar nu totul este atat de simplu.

Într-adevăr, jucătorii profesioniști de poker pot folosi jocul preferat ca sursă suplimentară de venit, dar nu mai mult decât unul suplimentar. Pokerul este un joc foarte riscant, pentru a calcula cursul care este imposibil până la sfârșit. De fiecare dată când stați la masă, acoperită cu o cârpă verde, nu știți dacă vă ridicați din cauza câștigătorului. Incitarea inerentă a multora iubitorii de jocuri de cărți poate distruge totul, le poate lipsi de bani și le poate trimite într-o capcană de datorii, ceea ce este incredibil de dificil de scăpat.

Trebuie să ne amintim că totul trebuie făcut nu numai cu plăcere, ci și cu mintea. Adere la regula "mijlocului de aur", nu merge prea departe în căutarea firii și a banilor. Auto-control - mai presus de toate!

Sfaturi utile

 1. "Predarea este lumina." Oricine decide să stăpânească poker trebuie să își amintească faptul că toate practicile de joc sunt însoțite de un proces de învățare continuă. Învățarea ar trebui să se bazeze atât pe informații academice, cât și pe experiența propriilor eșecuri. Acest lucru vă va permite să analizați calitativ problemele tacticilor jocului dvs.
 2. Nu poți fi supărat din cauza succesiunii de eșecuri pe care un novice le poate urmări până când va învăța toate aspectele jocului profesionist: de la capacitatea de a se menține într-o stare psihologică stabilă, de a înțelege atunci când adversarii lui blufează.
 3. Nu poți să te joci când ești obosit. Oboseala, în special cea cronică, este capabilă să intre într-o stare în care jucătorul nu poate controla strategia și nivelul de eficacitate al deciziilor luate.
 4. Trebuie să vă puteți bucura de joc, de îndată ce va stimula dezvoltarea în continuare a competențelor.

Pokerul nu este doar un joc de jocuri de noroc, ci un joc intelectual care vă va ajuta să "creierați" creierul perfect dacă îl practicați în mod regulat. Oamenii care visează să învețe fundamentele pokerului de la zero, nu-ți fie frică. În timp ce jucați, puteți simți cea mai profundă satisfacție morală, știind că într-un anumit moment abilitățile dvs. au atins un nivel care vă permite să aveți superioritate față de potențialii rivali și să controlați procesul jocului. În plus, dacă abordați problema cu înțelepciune, este foarte posibil ca pokerul să fie folosit ca un instrument pentru câștiguri suplimentare.

Lasă Un Comentariu