Cazaci - care sunt în cazul în care trăiesc în special

Soarta cazacilor - eroic, amar și tragic, încânta încă societatea. Baza vieții unui grup etnic care trăia în vremurile precedente, la marginea Rusiei și a Commonwealth-ului, este fundamentul ferm al ortodoxiei, patriotismului și respectului pentru tradițiile și fundațiile familiei. Forța acestor principii este confirmată de serviciul militar vechi de secole a cazacilor, de actele eroice și de folclorul care a supraviețuit până acum.

Don și cazacii Kuban

Scurt istoric

În Rusia, la 3 ianuarie 1870, a sărbătorit solemn a 300 de ani de la crearea Armatei Don Cossack. Data de 3 ianuarie 1570 se află sub scrisoarea de primire către cazacii lui Ivan cel Groaznic. Dar originea calității Don datează de la începutul secolului al XVI-lea, când unitățile cazaci erau parte a trupei lui Ivan al III-lea.

În 1552, cazacii au participat la campania de la Kazan. Până în 1584 au fost considerați "liberi", iar în acest an Don Cazaci au jurat pe fidelitatea țarului Fedor Ivanovici Romanov.

Istorie mai complexă a armatei cazacilor din Kuban. Fondatorii săi, imigranți din Zaporizhzhya Sich, asupriți de jafuri de rușii ruși. Cazacii de la sediul Kuban din Ekaterinodar (acum Krasnodar) au unit oameni liberi de multe naționalități în rândul lor. Pe lângă ruși și ucraineni, au existat reprezentanți ai popoarelor din Caucaz. Astfel sa întemeiat o cultură etno-socială separată. În 1792, decretul țarului a acordat terenuri de armată pe malurile Taman și Kuban pentru utilizare nelimitată. Satele armatei cubaneze au jucat rolul postului de frontieră al Rusiei în sud.

Serviciul kossack

Cazacul a intrat în serviciul militar la vârsta de 19 ani și a rămas pe el timp de 25 de ani, și numai după aceea a demisionat. Serviciul militar a fost determinat în regimentele cazaci în 4 ani. În plus, o dată la 5 ani, un cazac a fost implicat în tabere de formare lunare, unde și-a confirmat abilitățile de luptă. El a fost obligat prin ordin să apară cu arma lui, cal de război, ham. În tabăra de antrenament s-au desfășurat exerciții tactice, s-au studiat arme moderne, s-au efectuat concedieri contabile, a fost verificată posesia calului.

Pe masura ce serviciul a progresat, cazacul a fost promovat in rang, premiat cu ordine si medalii. Pe exemple de curaj și eroism al cazacilor există numeroase epope și legende. În amintirea descendenților recunoscători, faptele lui Ataman M. Platov au fost întotdeauna inscripționate în bătăliile cu armata lui Napoleon, cazacul Kozma Kryuchkov, care a servit în primul război mondial și a primit prima cruce a lui George. Un exemplu promitator îl reprezintă fapta întregului George Knight, erou al Uniunii Sovietice K. I. Nedorubov în timpul Marelui Război Patriotic, care a dovedit eficacitatea cavaleriei în războiul mașinilor.

Cazaci - războinici și boboci. Guvernul țarist a evaluat obiectiv contribuția economică a cazacilor la bugetul de stat. Cazacii folosesc cu îndemânare noi echipamente agricole, îngrășăminte. Randamentul alocațiilor cazaciilor a fost ridicat. Crescut din copilărie în tradițiile respectului pentru muncă, ei au păstrat potențialul de export al cerealelor rusești la nivelul corespunzător. Și a fost și un serviciu.

Cum să devii un cazac

În cazaci, o astfel de formulare a întrebării este considerată vulgară. Formula tradițională în mediul lor - un cazac poate fi născut. Aici vorbim despre loialitatea față de memoria strămoșilor, despre atmosfera familiei, care onorează faptele părinților, despre Ortodoxie - nucleul necesar al moralității. Au fost întreprinse încercări de revigorare a unei astfel de imagini a învățământului: au fost create clase de cazaci în liceu, au fost organizate companii cazaice în armata modernă, au fost returnate titlurile și pozițiile cazaților, premii și premii printre adepții tradițiilor etnice.

Dar trebuie remarcat faptul că, treptat, educația școlară se îndreaptă spre clasele Cadet, inovațiile din armată nu se înrăutățesc prea mult. Trebuie să recunoaștem că nu există mare încredere în renașterea și noua măreție a cazacilor în societatea noastră. Iar decizia autorităților de a reabilita cazacii, care au suferit în timpul războiului civil, este în mare parte cosmetică.

După ce ați decis să vă alăturați societății cazașe, va trebui să urmați o serie de reguli:

 1. Candidatul trebuie să aibă vârsta.
 2. A fi ortodox.
 3. Să susțină ideologia cazacilor, să-și cunoască și să-și onoreze tradițiile și obiceiurile.
 4. Fiți o orientare sexuală tradițională.
 5. Au o dorință voluntară.
 6. Pentru a vă alătura comunității, trebuie să vă adresați atamanului celui mai apropiat sat sau asociație raională.
 7. Va fi nevoie de recomandările a două persoane care se află în uniune de doi ani sau mai mult.
 8. De asemenea, este necesar să se prezinte documente privind educația, serviciul militar, premii (dacă există).
 9. La adunarea cazacilor este un vot. Când este aprobat cu o majoritate de voturi, un începător primește o perioadă de probă, în timpul căreia este necesar să studieze statutul, decretele, regulile, instrucțiunile și să participe la activitățile comunității.
 10. La sfârșitul perioadei de probă, în cazul în care toată lumea era mulțumită, are loc un ritual de inițiere, unde sunt invitați preotul, conducătorul și toți reprezentanții asociației. Un novice primește un ID de cazaci și permisiunea de a transporta arme reci.

Fapte interesante

 • Kazak în traducere din limba turcă este o persoană liberă, independentă.
 • Cazacii își formau "statul", numiți trupele - Zaporozhian, Don, Chervlyany Yar. De la un astfel de stat militar-stat, a fost formată modernă Ucraina.
 • Cazacii au luat parte la războaie din partea celor mai diverse popoare: turci, polonezi, ruși și chiar germani.
 • Siberia a fost stăpânită aproape în detrimentul trupelor cazaci.
 • Steagul cazelor are trei culori: galben, roșu, albastru. Este un simbol al unității a trei națiuni - ruși, Kalmyks, cazaci.

Cazaci în lumea modernă - trăsături și responsabilități

Astăzi mișcarea pentru renașterea cazacilor crește. Patriotismul cazacilor moderni a devenit unul dintre obstacolele în calea risipei risipite a bogăției naționale. Societatea ca întreg își pierde componenta morală și este mai puțin apreciată de legăturile de familie. Prin urmare, este important să ascultați vocea cazacilor moderni.

Sprijinul în societate se regăsește și în revigorarea administrației locale. Reprezentanții cazacilor moderni sunt promovați în mod activ autorităților locale, organizațiilor publice, monitorizează creșterea tinerei generații. Cazacii protejează teritoriul care le este atribuit, ajută la restabilirea ordinii publice, lupta împotriva indiferenței autorităților față de nevoile cetățenilor, a corupției.

Lasă Un Comentariu